BLOGI JA GALERII Võimsa mängulõpu teinud Kalev/Cramo asus korvpallifinaali juhtima (1)

Ville Arike
, reporter
Copy

Koduses korvpalliliigas pandi finaalseerias BC Kalev/Cramo ning Tartu Ülikool Maks & Mooritsa vahel intriig kohe püsti. Kalev tuli viimasel veerandil välja kaheksapunktilisest kaotusseisust ning võitis 73:67. Kuldmedali saab kolme võiduga. Postimees tegi kohapealt otseblogi.

Enne mängu:

Nii Kalev kui ka Tartu jõudsid finaali vähem või rohkem verevaeselt. Kalev ei jätnud poolfinaalis Rapla Avis Utilitasele vähimatki võimalust ning võitis mängud 106:51, 110:66 ja 87:56. Kahe viimase hooaja jooksul on Kalevi play-off-saldo 15:0. Kaotust tuli viimati tunnistada 2022. aasta poolfinaalis Pärnu Sadamaga. Pärnakad, keda toona juhendas Kalevi praegune peatreener Heiko Rannula, tulid toona ka Eesti meistriks. Rannula pole koduses play-off'is kaotanud juba 21 mängus järjest!

Tänavuses teises poolfinaalis kohtus Tartu nagu mullugi Pärnuga, sel korral värskelt ametisse saanud peatreeneri Priit Vene juhendamisel. Tartu alustas seeriat 80:77 ja 86:78 võitudega. Seejärel küll kodus kaotati 75:78, ent võõrsil jäädi uuesti peale 71:63 ja tehti asi klaariks.

Põhihooaja omavahelistes mängudes jäi Kalev peale kodus 74:61 ja võõrsil 77:63, ent siis juhendas Tartut veel Gundars Vetra.

Kalev alustab finaali kümne mehega, pika vigastuspausi tõttu jäävad eemale Hugo Toom, Mihkel Kirves, Janis Berzinš ja Kaspar Kitsing. Tartlastel peaks kõik mehed rivis olema.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles