Hyundail on ideid, kuidas Tänakut aidata

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Bastien Baudin / Hyundai Motorsport GmbH / Austral

Rallisõitja Ott Tänak pole Hyundai i20 N Rally1ga veel sinasõbraks saanud. Tiimipealik Cyril Abiteboul sõnas väljaandele Motorsport, et neil on tänu eestlase tagasisidele mõned ideed, kuidas auto meie mehe jaoks mugavamaks teha.

Prantslase sõnul on Tänak andnud tiimile väga selgelt mõista, millises suunas soovib ta autot muuta ning Hyundai hakkab selle nimel töötama võimalikult ruttu. «Meil on mõned ideed, testime mingeid asju ja võib-olla võtame need tänavu ka kasutusse,» kostis Abiteboul.

Hyundail on võimalik sel hooajal kasutada kahte homologatsioonijokkerit ehk kaks võimalust teha auto juures suuremaid ümberkorraldusi. 

Abitebouli arvates on huvitav, et teine Hyundai täht, MM-sarja punktitabelit juhtiv Thierry Neuville on suutnud auto nõrkustest hoolimata olla edukas. «Fakt, et Ott ütleb, kuidas ta ei suuda teha seda, mida Thierry, tähendab, et autoga pole kõik täiesti korras. Usun, et Otti aidates leiab ka Thierry järgmise käigu.»

Prantslane lisas, et tema hinnangul pole Tänakul enesekindlusega probleeme ning tiimi ülesanne on leida tehnilisi lahendusi, et 2019. aasta maailmameister tunneks end autoga paremini.

MM-sari jätkub järgmisel nädalavahetusel Sardiinia kruusaralliga. Tänak on punktitabelis kolmas, kaotades Neuville'ile 31 punkti.

Tagasi üles