Ajaloo ühe edukama laskesuusataja kohta levitati libauudist

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Ricco Gross
Ricco Gross Foto: Jean-Paul Pelissier / Reuters / Scanpix

Mai esimeses pooles raporteeris Bulgaaria biatloniliit, et nende koondise uueks peatreeneriks saab laskesuusalegend Ricco Gross. Sakslase sõnul oli tegemist libauudisega.

Alaliidu pressiteate järgi sõlmiti Grossiga leping 2026. aasta hooaja lõpuni, aga tegelikult hakkab üheksakordne maailmameister ja neljakordne olümpiavõitja juhendama Šveitsi noorsportlasi.

«Minu eesmärk treenerina on teha sportlased paremaks,» vahendas Grossi sõnu Fondoitalia. «Tahan viia andekad atleedid MMile või valmistada neid ette noorte tiitlivõistlusteks, et nad saaksid realiseerida oma potentsiaali.

Meie eesmärk on laduda tugev vundament järgmise aasta MMiks ja 2026. aasta taliolümpiaks. Pärast mitut aastat välismaal ei suuda ma ära oodata, et saan sportlasi jälle saksa keeles juhendada.»

53-aastane sakslane hakkas alates 2022. aasta kevadest treenima Sloveenia laskesuusatajaid, kuid lasti sealt pärast lõppenud hooaega majanduslikel põhjustel vabaks. Varem on Gross treenerina teinud koostööd Saksamaa, Venemaa ja Austriaga.

Märksõnad

Tagasi üles