Hokiboss selgitas, miks nad lubasid Venemaal mängiva mehe MMile

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Stephane Da Costa
Stephane Da Costa Foto: Petr David Josek

Prantsusmaa hokiliidu president Pierre-Yves Gerbeau selgitas, miks võtsid nad MMile kaasa Stéphane Da Costa.

Pariisis sündinud 34-aastase hokimehe kaasamine on tekitanud küsimusi, kuna hoolimata Venemaa sissetungist Ukrainasse teenib ta leiba Venemaa klubis Jekaterinburgi Avtomobilist. KHLis on ta mänginud üheksa hooaega ning seda peaaegu järjest, vaid hooajal 2017/18 põikas ta hokiaastaks Šveitsi meistrivõistlustele.

Da Costa kaasamine on tekitanud küsimusi ka seetõttu, et näiteks Prantsusmaa korvpalliliit ei võta tänavusele Pariisi olümpiale kaasa mängujuht Thomas Heurteli just seetõttu, et ta mängib Venemaal, esindades Peterburi Zeniti.

Endine hokimängija Gerbeau sõnas Rootsi väljaandele Dagens Nyheter, et alaliit konsulteeris Da Costa küsimuses Prantsusmaa spordiministeeriumiga ning koos jõuti arusaamani, et tegemist on erandliku olukorraga.

«Da Costa pole kunagi sõda ega Venemaa võime toetanud. Lisaks on ta seal elanud pikalt, ka enne, kui sõda algas. Tänu sellele tegimegi talle erandi,» rääkis hokiboss. «Stéphane üritas pärast sõda Euroopasse naasta, kuid ei saanud piisavalt head lepingupakkumist, sest talle makstakse Venemaal väga hästi.»

MM lõppes Prantsusmaa jaoks alagrupiturniiriga, kui seitsmest mängust võideti ainult üks ja B-grupis saadi eelviimane ehk seitsmes koht. Da Costa oli koondise üks resultatiivsemaid mängijaid, kui sai kirja kaks väravat ja kaks söödupunkti.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles