Imelisele saavutusele lähedal olnud tippklubi koperdas eelviimasel tõkkel

Karl-Joosep Küngas
Copy
Leverkuseni Bayer jäi esimest korda sel hooajal vastastele alla.
Leverkuseni Bayer jäi esimest korda sel hooajal vastastele alla. Foto: AP Photo / Frank Augstein / Scanpix

Euroopa jalgpalli tippseltskonnas püsis eilseni kaotuseta üks meeskond – Leverkuseni Bayer. Nüüd katkes ka nende imeline seeria, kui UEFA Euroopa liiga finaalis alistuti 0:3 Bergamo Atalanta meeskonnale.

Saksamaa klubi läks finaalile vastu kerge soosikuna, kuna oli neil ju käsil ikkagi ajalooline seeria. Siiski haaras Atalanta juba avapoolajal 2:0 eduseisu Ademola Lookmani tabamustest. Teisel poolajal vormistas Lookman kübaratriki ning Atalanta hoidis oma värava koguni puutumatu.

Nõnda krooniti Atalanta esimest korda mõnes eurosarjas meistriks. Euroopa liiga võiduga tagati endale ka koht järgmisel aastal Meistrite liigasse. Nendest sai viies Itaalia klubi, kes on Euroopa liigas triumfeerinud.

Tulles tagasi aga Bayeri juurde, siis eilne kaotus oli neile esimene 361 (!) päeva jooksul. 51 mängu kaotuseta püsinud Bayer oli lähedal perfektsele hooajale, ent kaotus Atalantale võttis selle võimaluse. Seejuures jääb neil veel ainult pidada üks kohtumine, kui Saksamaa karikavõistlustel minnakse vastu esiliigas mängiva Kaiserslauterniga. Seega on võimalik Bayeril lüüa kodumaal plats puhtaks, tunnistamata ainsatki kaotust.

Tagasi üles