Peaaegu sama kõva kui Valmo Kriisa! Euroopa korvpalli igiliikur ei peatu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Marcelinho Huertas (palliga).
Marcelinho Huertas (palliga). Foto: ZUMA Press Wire / Javier Borrego / scanpix

Korvpallimaailmas väärivad tunnustust vanameistrid, kes vaatamata kõrgemale eale suudavad noorematega sammu pidada. Üheks selliseks on ka Brasiilia korvpallilegend Marcelinho Huertas.

25. mail 41. sünnipäeva tähistav Huertas ei näita kaugeltki märke, et tema karjäär tippkorvpallis võiks lõppeda. Hispaania kõrgliigas Tenerife meeskonda esindav brasiillane teatas, et teda näeb ka tuleval hooajal Euroopa tugevaimas kohalikus meistriliigas mängimas.

«Oleme klubiga juba järgmise hooaja suhtes kokkuleppele jõudnud, seega ei tule jätkamine üllatusena. Mul polegi rohkem lisada, kuna soovin jätkuvalt korvpalli mängida,» lausus Huertas.

«Jätkan karjääri senikaua, kui mul on kirge sellega tegeleda ja suudan pakkuda väljakul häid esitusi. Püüan ka edaspidi anda oma panuse sellele spordialale ja klubile.»

Vaatamata korvpalli mõistes kõrgele eale on Huertase panus Tenerife heaks olnud vägagi arvestatav. Tänavusel hooajal jäid korvpalli Meistrite liigas tema arvele keskmiselt 16,4 punkti, 3,2 lauapalli ja 7,9 korvisöötu. Kasuteguriks märgiti koguni 18,8. Ka Hispaania meistriliigas olid tema numbrid sarnased (14,3 punkti, 2,5 laupalli ja 6,5 korvisöötu).

«Tunnen end veel hästi ja see kajastub ka väljakul. Mu mootor pole küll võrreldav sellega, mis oli 10 aastat tagasi, aga suudan peaga paremini energiat jaotada,» võttis edusaladuse Huertas kokku.

Näis, kui kaua jaksab Huertas veel tipptasemel korvpalli mängida. Vähemalt Brasiilia koondises jookseb ta sel suvel ilmselt viimast korda väljakule, kui püüab oma kaasmaalastega jahtida pääset Pariisi olümpiamängudele.

Siinkohal on hea võrdlus tuua ka Eestist. Kindlasti üheks eeskujuks kõikidele mängijatele võiks olla Valmo Kriisa, kes suutis Eesti meistriliigas mängida viimati 2022. aasta kolmandal mail. Ta oli sel hetkel peaaegu 48-aastane.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles