Aleksandr Ovetškini pangakonto pandi Venemaal lukku (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aleksandr Ovetškin
Aleksandr Ovetškin Foto: Rob Carr/AFP

Maailma tugevaimas hokiliigas NHLis leiba teeniv Aleksandr Ovetškin sai kodumaalt halva teate, kui tema ettevõtluskonto võlgnevuste tõttu blokeeriti.

Alates 2005. aastast Washington Capitalsi NHLis esindavat Ovetškinit tabas ootamatu ja halb üllatus. Venemaa meediaportaali Matš teatel sulgeti tema ettevõtluskonto väikese võlgnevuse tõttu.

Venemaa maksuameti sõnul on karjääri jooksul enam kui 168 miljonit eurot teeninud hokitäht riigile võlgu 49 093 rubla ehk ca 500 eurot. «Tema ettevõtluskontoga on seotud temanimeline rahvusvaheline jäähokiakadeemia ja samuti hulgimüügiga tegelev firma Russian Machine LLC. Mainitud ettevõte tegeleb peamiselt sporditarvete müügiga.

Pärast riikliku järelevalveteenistuse otsust on Ovetškini ettevõtluskonto blokeeritud ja otsus selle kohta saadeti ka panka,» oli teadaandes kirjas.

Ovetškin on NHLi ajaloo paremuselt teine väravakütt, olles karjääri jooksul visanud 853 väravat. Teda edestab ainult legendaarne Kanada mängumees Wayne Gretzky, kelle arvele jäi 894 tabamust.

Tagasi üles