Müstiline summa! Luka Doncic on lähedal ajaloo kalleimale lepingule

Karl-Joosep Küngas
Copy
Luka Doncic
Luka Doncic Foto: USA TODAY Sports / Reuters Con / SCANPIX

Korvpalliliiga NBA üks suuremaid tähtesid Luka Doncic on teinud kõik vajaliku, et kvalifitseeruda supermax lepingule. See tooks talle järgnevatel aastatel sisse peaaegu 400 miljonit dollarit.

NBA on tõeline rahamasin ja sellest said eelmisel suvel aimu kõik korvpallifännid, kui Boston Celticsi tähtmängija Jaylen Brown sõlmis viieaastase lepingu, millel väärtust 304 miljonit dollarit (280 miljonit eurot). Sloveenia korvpallitäht Doncic võib selle rekordi korralikult üle lüüa.

ESPNi andmetel on Doncicist saamas esimene NBA korvpallur, kes võib sõlmida lepingu, mis toob talle ühe hooaja eest sisse enam kui 70 miljonit dollarit. Selleks annab tõuke NBA parimasse viisikusse mahtumine, kuhu sloveen suure tõenäosusega teist aastat järjest jõuab.

Sellega on tal alates järgmisest aastast võimalik Dallas Mavericksiga sõlmida viieaastane leping, millel väärtust 318 miljonit dollarit. See teeks tema kehtiva lepingu väärtuseks aga juba 367,5 miljonit dollarit (ca 339 miljonit eurot). Sellest enamat pole ükski NBA mängija eales ühe lepingu eest teeninud.

Tagasi üles