VIDEO Euroliiga finaalturniiri eel toimus kahetsusväärne intsident

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ergin Ataman
Ergin Ataman Foto: EPA / Georgia Panagopoulou / SCANPIX

Korvpalli Euroliigas peetakse sel nädalavahetusel finaalturniir, mis toimub Saksamaal Berliinis. Enne kohtumisi toimus aga kahetsusväärne intsident.

Euroliiga finaalturniirile jõudsid hispaanlaste Madridi Real, türklaste Istanbuli Fenerbahce ning kreeklaste Piraeuse Olympiakos ja Ateena Panathinaikos. Just viimase saabumisega Saksamaale tekkis probleem, kuna vähese turvatuse tõttu lubati Türgi fännidel Panathinaikose meeskonnaga kohtuda.

Kõige enam oli Fenerbahce fännidel sõnelemist Panathinaikose peatreeneri Ergin Atamaniga, kes juhendas aastaid Istanbuli teist tippklubi Anadolu Efesit. Türklased võtsid üles laulu, millega Atamani selgelt solvati. 58-aastane peatreener nõudis kohe turvameeskonna ja politsei sekkumist.

Olukord aga eskaleerus ja rüselemine jätkus koguni hotelli fuajees. Leedu korvpalliajakirjanik Donatas Urbonas võrdles tekkinud olukorda sütikpommiga. Vähese turvatuse tõttu polnud küsimus, kas rüselused tekivad, vaid pigem millal.

Euroliiga finaalturniiri poolfinaalid peetakse juba reedel. Panathinaikos läheb vastamisi just Fenerbahcega ning teise finalisti selgitavad nõnda välja Real ja Olympiakos. 

Tagasi üles