Müncheni Bayern on tegemas üllatavat lüket (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Vincent Kompany.
Vincent Kompany. Foto: IMAGO/Frank Hoermann/SVEN SIMON

Maailma üks tugevamaid jalgpalliklubisid Müncheni Bayern soovib uueks hooajaks uut peatreenerit, kelleks peaks saama Belgia legend Vincent Kompany.

Kunagi maailma paremate keskkaitsjate hulka kuulunud Kompany riputas putsad varna 2020. aastal ning on seejärel teinud treeneritööd kodumaal Brüsseli Anderlechtis ja Inglismaal Burnleys, kellega ta võitis 2022/23 hooajal esiliiga ja tõusis Premier League'i.

Bayerni otsus Kompany palgata poleks teps mitte üllatav, kui Burnley oleks Inglismaa meistrisarjas suutnud ootusi ületada või vähemalt näidata (väga) head mängu. Hooaeg lõppes aga nii, et klubi jäi Premier League'is eelviimaseks ja võitis 38 mängust ainult viis.

Kompany polnud Bayerni plaan A. Esmalt vaadati esimest korda Leverkuseni Bayeri Saksamaa meistriks viinud Xabi Alonso poole, aga hispaanlane jäi praegusele leivaisale truuks. Seejärel saatis Bayerni kukele Ralf Rangnick.

Bayerni jaoks oli möödunud hooaeg suur pettumus. Kuigi näiteks Meistrite liigas jõuti nelja parema hulka, ei võitnud nad ühtegi tiitlit.

Tagasi üles