Post läks tulikuumaks, aga Rapla on korvpallipronksist võidu kaugusel

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Siim-Markus Post.
Siim-Markus Post. Foto: Arko Kask/Pärnu Sadam

Korvpalli Eesti meistrivõistluste pronksiseeria kolmandas mängus alistas Rapla Avis Utilitas võõrsil Pärnu Sadama ja läks kolme võiduni peetavat seeriat juhtima 2:1. 

Visketabavusega hädas olnud võõrustajad kaotasid avapoolaja üheksa punktiga, aga kolmandal veerandil suudeti Siim-Markus Posti vedamisel paremini mängu sisse saada. Pärnu liider viskas veerandil tervelt 13 punkti ja võinuks koguda rohkemgi, kuid tal oli vabavisetega suuri raskusi.

Ehkki suvepealinlased said mängu sisse, oli Rapla pidevalt mõne punktiga peal ega jäänud kordagi kaotusseisu. Pärnu võitles visalt ning 13,6 sekundit enne lõppu oli neil suurepärane võimalus viigistada seis 67:67 peale, kui Postile tehti läbimurdel viga, aga eestlasel ei õnnestunud lähiviset sisse saada. Kahest vabaviskest tabas ta küll vaid ühe, aga hankis ise ründelauapalli ja läks umbes üheksa sekundit enne lõppu ääretult keerulisele kaugviskele, mis läks selgelt mööda. Rapla sai lauapalli, Pärnu tegi vea ja Volodõmõr Ševtšenko sai vabaviskejoonelt kirja oma esimese punkti, vormistades lõppskooriks 68:65.

Post tõi üleplatsimehena 22 punkti, üheksa korvisöötu ja kaheksa lauapalli. Vabaviskeid tabas ta aga vaid 6/14. Rapla eest säras 17 silma toonud tagamees Eric Hunter, aga ameeriklane võttis väljakult tervelt 24 viset.

Üheks suureks põhjuseks, miks Pärnu kaotas, oli lauavõitlus. Rapla hankis tervelt 18 ründelauapalli ja tõi 15 teise võimaluse punkti võõrustajate kahe vastu.

Pronksiseeria neljas ja võib-olla viimane mäng peetakse laupäeval Raplas.

Tagasi üles