Kihlveopettuses süüdistatavat Brasiilia jalgpallitähte ähvardab väga pikk võistluskeeld

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lucas Paqueta.
Lucas Paqueta. Foto: ZUMA PRESS WIRE/Pedro Paulo Diaz/SCANPIX

Inglismaa jalgpalliliit esitas Brasiilia jalgpallitähele Lucas Paquetale süüdistuse mängusündmuste manipuleerimises.

Inglismaa kõrgliiga meeskonnas West Hamis leiba teeniv Paqueta olevat Inglismaa jalgpalliliidu teatel pannud rikkumised toime 2022. novembris Leicesteri vastu, 2023. märtsis kohtumises Aston Villaga, möödunud aasta mais Leedsiga toimunud vastasseisus ja selle hooaja alguses Bournemouthi vastu. Rikkumised on seotud hoiatuskaartidega.

Jalgpalli sünniriigi alaliidul tekkis kahtlustus mängusündmustega manipuleerimise osas just möödunud aasta märtsis Aston Villa ja West Hami kohtumise ajal. Nimelt registreeriti just Brasiilias väga palju kihlvedusid antud matšile ja täpsemalt Paqueta tegemistele. Tavapäraselt rohkem Brasiilia kihlveokontorite kasutajaid panustas raha Paqueta kollase või punase hoiatuskaardi hankimisele.

Brasiilia koondislane teeniski tolle kohtumise 70. minutil kollase kaardi. Seejuures avaldas Inglismaa jalgpalliliit, et Paqueta püüdis korduvalt antud mängus hoiatuskaarti teenida ja manipuleeris sellega ka matši tulemust.

Mängija ise ei nõustnud ühegi süüdistusega ning lükkas need kiiresti tagasi. «Olen väga üllatunud ja kurb, kui jalgpalliliit mulle sellised süüdistused esitas. Viimase üheksa kuu jooksul olen teinud nendega koostööd ja andnud kogu informatsiooni, mida minult palutud. Sestap lükkan kõik süüdistused tagasi ja võitlen senikaua kuni mu nimi on sellest jamast puhtaks saanud,» teatas Brasiilia koondislane.

Inglismaal on BBC andmetel varasemalt sarnase teo eest karistatud Stratford Towni kaitsemängijat Kynan Isaacit. Ta tunnistatigi süüdi sihilikult hoiatuskaartide hankimises, kuuludes seejuures sõpradega koos petuskeemi. Selle eest karistati Isaaci 10-aastase võistluskeeluga.

Tagasi üles