Eesti stiil – president kehastub koondise arstiks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Jäähoki Liidu president Jaan Mölder.
Eesti Jäähoki Liidu president Jaan Mölder. Foto: Liis Treimann

Eesti jäähokikoondis teeb neljapäeval Islandil algaval teise divisjoni MM-turniiril omapärast ajalugu – nimelt astub alaliidu president Jaan Mölder üles koondise arstina.


Tegelikult pidi arst koondise juurde saabuma koos igapäevaselt Leedus töötavate treenerite Dmitri Medvedevi ja Aleksei Ložkiniga, ent vaid nädal enne Eestisse saabumist läks ta manalateele.

«Uut arsti polnud kusagilt võtta. Need, kes ennast pakkusid, tahtsid nii suurt raha, mida meil pole võimalik maksta,» selgitas Mölder asjade käiku. «Mis siis ikka, võtsin asja oma kanda. Tegelikult on ju rahvusvaheline hokijuht Rene Fasel ka meditsiiniharidusega.»

Mölder pole arstiteaduses siiski kaugeltki diletant. Nooruses lõpetas ta Tartu Ülikooli traumatoloogina ja jõudis pärast seda töötada ka kliinikus. Sealt viis tee aga Paldiski linna juhtima ning tohtritöö langes tagaplaanile.

«Eile ja täna käisin vanade kolleegide juures arstikotti komplekteerimas, endal mul ju enam asju pole,» rääkis Mölder. «Viisin ennast viimastel aastatel kasutusele võetud asjadega kurssi – ega siin midagi väga keerulist ole, veriseid lõikusi ei pea ma ju tegema.»

Turismireisiks ei saa MMile minekut siiski nimetada. Eilegi andis ta treeneritele mõista, et jalavigastusega kimpus olevat Vassili Titarenkot pole mõtet vahetult enne MMi liialt kulutada. «Õnneks on Titarenko seisund muutunud paremaks,» nentis Mölder rahulolevalt.

Kuigi president oli tohtrina meeskonda toetamas, pidi Eesti eile tunnistama Rootsi U-20 koondise ilmselget paremust 0:6. Võrreldes päev varem Soome U-20 koondise vastu näidatud mänguga, polnud Eestil seekord vähimatki võimalust.

Rootsi koondises olid mõned aasta alguses U-20 vanuseklassi maailmameistriks kroonitud hokimehed, lisaks on koguni seitse selle meeskonna mängijat valitud unistuste liiga NHLi draft’is. Kollastes särkides mehed näitasid ka oma tiitlitele vastavat taset – nad tegutsesid jääl kiirelt, jõuliselt ja surusid oma mängu peale.

Eestil oli tihti isegi probleeme oma tsoonist välja pääsemisega. Suuremast hävingust päästis aga väravavahtide kindel tegutsemine. Treenerid andsid väravasuul võimaluse koguni kõigile kolmele koondise nimekirjas olevale mehele.

«Loodetavasti oli sellest sahmakast meestele kasu,» mõtiskles Mölder. «Tervikuna on aga lühike ettevalmistustsükkel koondisele väga hästi mõjunud.» Tasub meenutada, et reedel alistas Eesti Riia Dinamo järelkasvu 3:1, pühapäeval kaotati aga Soome U-20 koondisele 2:3.

Homme lendab Eesti koondis Islandile, päev hiljem alustatakse MMi teise divisjoni turniiri. Aste kõrgemale jõudmiseks tuleb turniir võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles