Prantsusmaa aegade parim väravakütt jätab koondisega hüvasti

Karl-Joosep Küngas
Copy
Olivier Giroud.
Olivier Giroud. Foto: REUTERS/Hannah McKay/scanpix

Prantsusmaa jalgpallikoondise aegade edukaim väravakütt Olivier Giroud teatas, et lõpetab koondisekarjääri pärast suvist EMi Saksamaal.

Prantsusmaa koondise eest 131 kohtumist pidanud Giroud tõusis Les Bleus parimaks väravakütiks 2022. aasta MMil Kataris. Tänaseks on tema arvel 57 väravat, mida võimalik sel suvel veel kasvatada, kuna ta nimetati Prantsusmaa koondisesse tänavuseks EMiks Saksamaal.

Aastate jooksul Londoni Chelseas, Arsenalis ja AC Milanis mänginud prantslane tõdes, et tal on aeg teha ruumi noorematele mängumeestele. «Jään koondise esindamist kahtlemata igatsema. Samas peame tegema ruumi noorematele. Tuleb leida õige hetk loobumiseks, et mitte mängida üks hooaeg liiga kaua,» lausus Giroud Prantsusmaa väljaandele L'Equipe.

37-aastane prantslane jätab sel suvel nõnda Euroopa jalgpalliväljakutega hüvasti, kuna tema leping lõppeb ka AC Milaniga. Järgmisest hooajast asub ta mängima USAs, kui tema uueks koduklubiks saab MLSis tegutsev Los Angeles FC. Ta on juba nendega sõlminud 2025. aasta lõpuni kehtiva lepingu, mida on võimalik ka pikendada.

Karjääri jooksul nii Prantsusmaa kui ka Itaalia meistriks kroonitud Giroud säravaim saavutus on kahtlemata 2018. aastal võidetud MM-tiitel. Klubitasandil on ta võitnud ka UEFA Meistrite liiga ja Euroopa liiga. 

Tagasi üles