Eesti maadlusel on järelkasvu! U23 EMilt tuleb kodumaale pronksmedal

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Veronika Vesso
Veronika Vesso Foto: Facebook @EestiMaadlusliit

Kui Heiki Nabi ja Epp Mäe jäid tänavuselt Pariisi olümpialt eemale, lõid paljud siinsele maadlusele hingekella. Päris nii hull asi siiski pole, nagu tänane päev ka tõestas.  

Nimelt õnnestus kehakaalus -62 kg maadleval Viktoria Vessol tulla U23 EMil pronksmedalile, kui taalistas pronksimatšis leedulanna Ineta Dantaite. 

Vesso kontrollis kõnealust matši algusest lõpuni. Juba esimese poolaja järel oli seis eestlanna kasuks 8:0, kuid kui teist poolaega oli maadeldud 24 sekundit, õnnestus Vessol sooritada neli punkti väärt heide, mis kindlustas ülekaaluka võidu.

Leedu treenerid esitasid seejärel küll protesti, kuid sedagi ei rahuldatud, mis tähendas Vessole veelt üht punkti ja matši lõppskoori 13:0.

Antud kehakaalus teenis kuldmedali ukrainlanna Irina Bondar, kes oli finaalis 11:0 üle valgevenelannast Jana Tretsjakist. Teise pronksi teenis venelanna Alina Kasabijeva, kes alistas seljaga prantslanna Iris Mathilde Thiebaux.

Viiekordse Eesti meistri Vesso jaoks on tegemist juba karjääri seitsmenda noorte tiitlivõistluste medaliga. Varasemalt olid tema auhinnakapis juunioride MM-pronks (2021), kaks U23 EM-pronksi (2022 ja 2023), juunioride EM-pronks (2021) ja kadettide EM-hõbe (2017) ja -pronks (2018).

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles