Kümnevõistluse maailmarekordimees aidatakse tagaukse kaudu EMile ja OMile? (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kevin Mayer
Kevin Mayer Foto: Dylan Martinez

Kuigi kümnevõistluse maailmarekordimehel Kevin Mayeril pole kahe nädala pärast algava kergejõustiku EMi-norm täidetud, võib teda Roomas ikkagi stardis näha.

Nimelt kirjutas Prantsusmaa väljaanne Le Progres reedel, et Euroopa kergejõustikuliit (EA) kavatseb saata prantslasele personaalse kutse, mis võimaldaks tal erandkorras Vana Maailma tšempionaadilt osa võtta. Praeguseks on sama kinnitanud ka Prantsusmaa suurim väljaanne L'Equipe.

Säärase erandi põhjuseks olla tõsiasi, et maailmarekordimees lihtsalt nõnda tuntud sportlane, kelle auhinnakapist võib leida kaks MM-tiitlit, kaks OM-hõbedat ja ka ühe EM-hõbeda.

EA otsus oleks kergendus ka Prantsusmaa alaliidu jaoks, kuna nõnda võetakse Mayer peale väljaspool arvestust ning ta ei võtaks ära ühegi teise sportlase kohta. Koos erandiga peaks Rooma EMil osalema seega 25 dekatleeti. 

Mayer jaoks oleks Euroopa kergejõustikuisade otsus aga ka selles mõttes oluline, et nii oleks tal Roomas võimalik jahtida ka olümpianormi. Nimelt pole prantslasel kaks kuud enne Pariisi suveolümpia algust spordipeo piletit taskus. Ta on küll kolmel erineval võistlusel üritanud normi (8460) täita, kuid siiani on tervis alati järele andnud

Tõsi, võttes arvesse ka EMilt saadavaid kohapunkte, võib ka 8200-punktiline etteaste Mayeri reitingutabeli kaudu olümpiale aidata, kuid selles valemis on muutujaid rohkem kui rubla eest.

Märksõnad

Tagasi üles