Kuuekordne tšempion on tosina aasta järel taas finaalis

Copy
Kostas Sloukas (rohelises) ja Ateena Panathinaikos on Euroliiga finaalis.
Kostas Sloukas (rohelises) ja Ateena Panathinaikos on Euroliiga finaalis. Foto: Andreas Gora

Korvpalli Euroliigas lunastas esimesena finaalipääsme Ateena Panathinaikos, kes oli Berliinis toimunud poolfinaalmürgli keskel 73:57 üle Istanbuli Fenerbachest. 

Kreeka ja Türgi suurklubide vastasseis muutus tuliseks juba mitu tundi enne avasireeni, kui Saksamaa pealinna reisinud Fenerbahce piletita poolehoidjad tungisid sealsele Uber Arenale jõuga sisse.

Olukorra klaarimiseks sulgesid korravalvurid kõik korvpallihalli sissepääsud ning aja jooksul õnnestuski neil korrarikkujad kinni püüda ja hallist välja visata. 

Nõnda talitades tekkis aga teine probleem: piletiga poolehoidjad ei saanud piisavalt kiiresti saali sisse, mistõttu lükkus kohtumise algus edasi. Kui matšiga lõpuks algust tehti, said paremini pakkudelt minema Panathinaikose mehed.

Nad läksid nelja minutiga 12:0 juhtima ning võitsid avaveerandi lõpuks 22:13. Teisel veerandil õnnestus Fenerbachel siiski mängu tagasi tulla, riietusruumi mindi kreeklaste 38:36 eduseisus.

Sealt naastes jätkus võrdsete duell: kolmanda veerandaja lõpuks oli Panathinaikose eduseis 56:50. Kuigi Fenerbahce üritas, siis mida minut edasi, seda suuremaks Ateena klubi eduseis kärises. Kohtumise lõpuks vaatasid tabloolt vastu Panathinaikose 73:57 võidunumbrid. 

Võitjate resultatiivseim oli Mathias Lessort 17 punktiga, Kendrik Nunn toetas teda 14 ja Jerian Grant 13 punktiga. Fenerbahce'i poole pealt jõudsid kahekohalise punktisummani Nigel Hayes-Dacis (14), Marko Guduric (10) ja Nathan Sestina (10).  

Panathinaikose jaoks on tänavune finaal järjekorras kaheksas, varasematest kullamatšidest on nad võitjana väljunud koguni kuuel puhul, kuid viimati mängisid nad seal 2011/12 hooajal. 

Nende finaalivastane selgub Madridi Reali ja Pireause Olympiakose vastasseisust.

Tagasi üles