Mihkelsi aus tõdemus kannatamist täis päeva järel: väga rõve etapp minu jaoks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Madis Mihkels
Madis Mihkels Foto: Intermarché-Wanty / Twitter / cyclingmedia_ag

Giro d’Italia 19. etapil (Mortegliano – Sappada; 157 km) võidutses kodupubliku rõõmuks itaallane Andrea Vendrame (Decahtlon AG2R La Mondiale Team; 3:51.05). 

Vendrame järel pälvis teise koha hispaanlane Pelayo Sanchez (Movistar Team; +0.54), kolmas oli sakslane Georg Steinhauser (EF Education – EasyPost; +1.0). Ainsa eestlasena Girol pusiv Madis Mihkels (Intermarche – Wanty) ületas finišijoone 91. kohal, kaotust võitjale 21 minuti ja 42 sekundiga.

«Rõve etapp oli minu jaoks,» tõdes Mihkels pärast sõitu jalgrattaliidu pressiteenistusele. «Väga raske võitlus käis kaua, et jooksikute grupp ära saada ja kui see läinud oli võttis [Team] UAE kontrolli enda kätte. Huvi neil midagi tagasi tõmmata polnud, vaid lihtsalt turvalise vahega lõpuni sõita.

Minu jaoks tähendas see seda, et tõusudel oli tempo täpselt selline, et nagu päris maha ka jääda ei taha, aga samas ikkagi raske, et sai kannatada. Sõitsin kuni finišitõusuni grupis ja siis otsustasin rahulikus tempos finišini tulla.»

Velotuuri üldarvestuses jätkab liidrina Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), kellele järgnevad kolumblane Daniel Felipe Martinez (Bora-Hansgrohe; +7.42) ja britt Geraint Thomas (Ineos Grenadiers; +8.04). Mihkels on kokkuvõttes 112. kohal (+4:16.30).

Laupäeval on velotuuril kavas 184-kilomeetrine etapp finišiga Bassano del Grappas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles