Legendaarse Jan Železny abikaasa ületas odaviskes EM-normi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jan Želežny omal ajal oda viskamas. Nüüd teeb seda ka tema abikaasa.
Jan Želežny omal ajal oda viskamas. Nüüd teeb seda ka tema abikaasa. Foto: Reuters Photographer

Kahe nädala pärast Roomas algaval kergejõustiku EMil võib odaviskesektoris taas näha Železny nime.

Nimelt alistas kolmekordse olümpiavõitja Jan Železny (57) abikaasa Andrea (30) sel nädalal kodumaal Kladnos toimunud võistlusel EM-normi (60.00), kui saatis oda 60.41 peale. 

«Lõpuks ometi see õnnestus. See on tasu kogu selle raske töö eest, mida oleme treeneriga teinud. Olen ülimalt õnnelik,» sõnas legendaarsest abikaasast 27 aastat noorem Andrea.

EM-normi täitmine ei tähenda aga, et 30-aastane Železnat – Tšehhis on naiste nimedel a-lõpp – ka päriselt Rooma sõidab.

Nimelt on Tšehhi naiste odaviske tase äärmiselt kõrge ning kuna igast riigist saab peale ainult kolm sportlast, tuleb Želežnal loota, et keegi temast eespool olevatest sportlastest – Nikola Ogrodinkova (61.75), Irena Gillarova (60.83) ja Petra Sicakova (60.67) – loobub tiitlivõistlusest. Võib võib lisaklauslitega sekkuda Tšehhi alaliit, sest näiteks Gillarova tulemus on heidetud eelmisel aastal ning tänavu on ta oda parimal juhul saatnud 55 meetri peale.

Andrea Železna abikaasa Jan on meeste odaviske maailmarekordi (98.48) omanik, kolmekordne olümpiavõitja ja kolmekordne maailmameister.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles