VIDEO Doncici maagia jätkub: ajalooline kolmikduubel ja võidukolmene

Toimetas Ville Arike
Copy
Luka Doncic (vasakul) saadab teele võiduviske, Rudy Gobert ei jõua takistama.
Luka Doncic (vasakul) saadab teele võiduviske, Rudy Gobert ei jõua takistama. Foto: CRAIG LASSIG/EPA/Scanpix

Luka Doncic tõestab kõigile, et ka valged on mängumehed. Ta vedas teist korda järjest Dallas Mavericksi NBA Läänekonverentsi finaalis võõrsil Minnesota Timberwolvesi vastu võidule, seekord tulemusega 109:108.

Doncic tabas võidu toonud kolmepunktiviske kolm sekundit enne mängu lõppu. See oli vise, millest räägitakse veel kaua. Pärast katte järel tehtud vahetust jättis Minnesota meeskond Doncicit katma prantslasest tsentri Rudy Goberti. Tegemist on NBA parima kaitsva mängijaga, aga sellest jäi väheks. Doncic tekitas pette abil endale piisavalt viskamiseruumi ja pall läbis puhtalt korvirõnga.

Seejuures jäi Dallas mängu keskel koguni 18-punktilisse kaotusseisu, kuid suutis järele jõuda. Doncic kogus 32 punkti, 10 lauapalli ja 13 korvisöötu, jõudes ühte klubisse Wilt Chamberlaini, Magic Johnsoni ja Nikola Jokiciga, kes on ainsad mängijad, kes NBA ajaloos jõudnud play-off'is viie mängu jooksul nelja kolmikduublini.

Lisaks oli tegemist Doncici karjääri teise võidukolmesega play-off-mängude viimase viie sekundi jooksul. Sellega on nn play-by-play ajastul (hooajast 1997/98) hakkama saanud vaid LeBron James, Damian Lillard, Reggie Miller ja Robert Horry. Doncici eelmine niisugune korv pärineb 2020. aasta seeriast Los Angeles Clippersiga.

Vaata Doncici tipphetki videost!

Doncicit toetasid Kyrie Irving 20, Daniel Gafford 16 ja Dereck Lively 14 punktiga. Kao0tajaid vedas 9 kaugviskest 7 tabanud ja 23 punkti kogunud Naz Reid. Liidrid Anthony Edwards (21 p) ja Karl-Anthony Towns (15) tabasid aga kahe peale mängust 33 viskest kõigest 9.

Dallas juhib seeriat 2:0 ja peab kaks järgmist mängu kodusaalis.

Tagasi üles