GALERII 0:2 taha jäänud Levadia lõi teisel poolajal 4 väravat ja võitis karika

Toimetas Ville Arike
Copy

Evald Tipneri karikavõistluste finaal pakkus publikule põnevust täie raha eest, sest Paide linnameeskond asus 2:0 juhtima, kuid lõpuvile kõlades näitas tabloo 4:2 FCI Levadia kasuks.

Mäng algas koduse liiga liidrile Levadiale külma dušiga, sest 12. minutil kaotati keskväljal pall, 16-aastane Patrik Kristal lükkas selle Robi Saarmale ja too avas skoori. Enne pooltunni täitumist tuvastati VARi abil Levadia trahvikastis käega mäng, Paide sai penalti, kuid Saarma lõi posti!

Ometi ei tähendanud see, et Paide jääb väravata. 35. minutil keerutas Thomas Agyepong vasaku jalaga karistusala nurgast kavala palli Levadia värava poole, vv Oliver Ani ei küündinud selleni ja seis oligi 2:0.

Teise poolaja 3. minutil pääses nurgalöögi järel Mihkel Ainsalu löögile ja vähendas vahet. Kiire värav lisas Levadiale indu, rünnati edasi ning vaid seitse minutit hiljem suunas Abdul Razak Yusif nurgalöögi järel palli oma väravasse – viik! Mängida jäi veel maa ja ilm ehk kõvasti üle poole tunni.

73. minutil saatis Joao Pedro karistusala tagant teele ülitäpse löögi posti kõrvale ning Paide vv Ebrima Jarju ei küündinud selleni – 3:2. Tähistamise käigus lendas ka Pedrol särk seljast. Kui 82. minutil lõi vasakkaitsja Michael Schjönning-Larsen veel ühe, oli mäng tehtud. Paidel polnud enam jaksu mängu tagasi tulla.

Eurosarjakohtade osas mäng midagi ei mõjutanud, sest juba varem oli teada, et Meistrite liiga eelringi läheb FC Flora ning Konverentsiliiga eelringi Levadia, Paide ja Tallinna Kalev.

Naistest tõstis karika pärast aastast vaheaega taas pea kohale FC Flora, kes oli finaalis 2:0 üle Tabasalust (23. Kurg, 48. Volkov).

Tagasi üles