VIDEO Tour of Estonia Tartu GP-l oli nn laibaautol tööd kuhjaga

Postimees Sport
Copy

Tour of Estonia tänane lõpuetapp, ligi 165 kilomeetri pikkune Tartu Grand Prix tegi palava ilmaga liiga rohkem kui pooltele ratturitele, kes jäid esimestest ülemäära palju maha ja katkestasid või andsid kohtunikud nn laibaautost neile korralduse rajalt ära tulla, sest ajavahe oli veninud liiga suureks, salvestas Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits võistlusest videoreportaaži tehes.

Laibaautoks kutsuvad ratturid võistlejaterivi lõpus sõitvat masinat, millel on raadioside nii võistluse peakohtuniku kui meeskondadega ning millest annab juhi kõrval istuv kohtunik läbi avatud akna liidritest liiga kaugele jäänud võistlejaile suusõnaliselt teada, et selleks korraks on nende pingutus enne lõpujoont läbi saanud.

Juba poole distantsi järel oli nn laibaautos sõitev kohtunik pannud kirja üle 30 võidusõidult mahavõetud võistleja numbri. Lisaks olid mitmed osalejad katkestanud enda otsusel. 105 startinud ratturist jõudis üle lõpujoone ja sai aja protokolli 48. Seega 57 katkestasid.

Pulleritsu tehtud videost näeb, kuidas paistab rattavõistlus nn laibaautost, lisaks saab näha, millise hooga pressivad ratturid üles Lossi tänava järsust munakivitõusust ning kui osavalt ja julgelt tuiskavad Toomemäelt alla mööda libedate munakividega Vallikraavi tänavat.

Etapi võitis Siim Kiskonen (aeg 3:46.55), edestades viie mehe lõpuheitluses Karl Patrick Lauku ja Rait Ärmi. Samas järjestuses lõpetati ka tuuri kokkuvõttes.

Tagasi üles