Eesti mehed jäid Kuldliigas alla Soomele, naised Horvaatiale

Postimees Sport
Copy
Eesti koondislane Andri Aganits.
Eesti koondislane Andri Aganits. Foto: Sander Ilvest

Eesti meeste koondis läks eile Hispaanias Gijonis toimuval Euroopa Kuldliiga turniiril vastamisi Soomega ja pidi vastu võtma 1:3 (25:23, 21:25, 19:25, 18:25) kaotuse. Eesti naiskond jäi 1:3 (23:25, 27:25, 14:25, 28:30) alla Horvaatiale.

Kui eestlased pidasid reede hilisõhtul pea kolm tundi kestnud mängu Hispaaniaga, siis soomlaste jaoks oli see nädalavahetuse esimene kohtumine ja nii oli neis ka värskust rohkem ning see väljendus igas elemendis. Soome oli suurepärane vastuvõtul ja meie servisurve vilja ei kandnud, mis tegi põhjanaabrite mängu märgatavalt lihtsamaks ja tekitas Eestile kõvasti probleeme, kirjutas volley.ee.

Vastuvõtul oli vastaste protsent 77, meil 67, rünnakuid lahendasid soomlased 49-protsendiliselt, Eesti rünnak oli 42 protsenti. Blokis oli 11 vs 6 üle Soome ja servil lõid soomlased 3 ässa ja tegid 15 viga, eestlased lõid 2 ässa ja tegid 15 viga.

Eesti resultatiivseimaks tõusis taas Märt Tammearu, kes panustas täna 22 punkti (+14), 8 punkti lisasid nii Andri Aganits (+8) ja Timo Lõhmus (+5) ning Renee Teppan ja Alex Saaremaa kumbki 6 silma (+2 ja +4).

Eesti on nüüd turniiritabelis kahe võidu ja kahe kaotusega kuuendal kohal, soomlased tõusid meie ette viiendaks. Finaalturniirile pääsemine muutus tänase kaotusega väga keeruliseks, ent mitte võimatuks, sest kõik ei sõltu enam enda esitustest. Järgmisel nädalavahetusel ootavad Rakveres ees mängud Aserbaidžaani ja Luksemburgiga.

Kui reedel jäi Eesti naiskond ülikindlalt alla tugevale Belgiale, siis eilseks oli see kaotus unustatud ja suurepärase häälestusega tuldi Horvaatia vastu võitlema. Esimene geim kaotati napilt, teine suudeti veelgi raskemalt võita ja kolmas läks kindlalt vastasele.

Neljandas vaatuses oli eestlannadel geimi lõpu eel veel mõnepunktiline eduseis ja ka geimpalle kasutada, ent neid ei suudetud realiseerida ja lõpuks tuli seal vastu võtta raske 28:30 kaotus ja ei suudetud mängu viiendasse geimi viia.

Viis serviässa löönud Kertu Laak oli Eesti parim 16 punktiga (+10), Silvia Pertensi arvele jäi 15 punkti (+5), Kristiine Miilen tõi 13 silma (+9) ja Liis Kiviloo 9 (+7). Eesti naiskonna vastuvõtt oli 35 ja rünnak 28 protsenti, blokiga saadi 13 ja serviga 6 punkti (tehti ka 6 viga).

Eestil on nüüd tabelis neli kaotust. Järgmisel nädalal minnakse võõrsil vastamisi Aserbaidžaani ja Austriaga.

Tagasi üles