Verstappen kaotas hooaja esimese ajasõidu

Karl Mihkel Eller
Copy
Max Verstappen Monaco tänavarajal.
Max Verstappen Monaco tänavarajal. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP / SCANPIX

F1-hooaeg jätkub sel nädalal Monacos, laupäeval toimunud kvalifikatsioonis sai Max Verstappen (Red Bull) sel hooajal esimese kaotuse ja stardib 78-ringilisele grand prix'ile alles kuuendalt kohalt. Ajasõidu kiireim oli kohalik sõitja Charles Leclerc (Ferrari).

Red Bull pole viimasel kahel etapil olnud parimas löögihoos, kuigi eelmisel nädalal Imolas sai Verstappen läbi raskuste parima stardikoha ja etapivõidu. Nüüd aga oli Verstappen ka treeningutel autoga hädas ning kvalifikatsiooniks ei saanud ta end parimasse vormi. Ühtlasi lõppes tema rekordiline seeria, kui ta oli järjest võitnud kaheksa kvalifikatsiooni.

Ka tiimikaaslane Sergio Perez oli hädas, ta langes välja juba esimeses voorus ning sai 18. aja, kuid pärast Haasi sõitjate Nico Hülkenbergi ja Kevin Magnusseni diskvalifitseerimist DRSi reeglite vastase kasutamise tõttu saab mehhiklane täna rajale 16. kohalt.

Ajasõidu esiotsa juurde tagasi tulles, siis teist nädalat järjest sai kvalifikatsioonis teise aja Oscar Piastri (McLaren). Kui Imolas sai ta kohtunikelt karistada ja pidi startima alles viiendana, siis Monacos jäi talle esirea stardikoht alles.

Teises reas on Leclerci ja Piastri tiimikaaslased: kolmanda aja sai kirja Carlos Sainz (Ferrari) ja neljanda Miami GP võitja Lando Norris (McLaren). Koha võrra Verstappenist eespool stardib George Russell (Mercedes).

Esikümnesse mahtusid veel Lewis Hamilton (Mercedes), Yuki Tsunoda (RB), Alexander Albon (Williams) ja Pierre Gasly (Alpine). Kusjuures kahe viimase sõitja meeskonnad pole tänavu veel punktiarvet avanud ja Albon pääses kvalifikatsioonis kümne parema sekka sel hooajal esimest korda.

Monaco F1 grand prix algab täna kell 16.

Tagasi üles