Manchester värvus karikafinaali järel punaseks

Karl Mihkel Eller
Copy
Võidukad Unitedi mängijad Wembley staadionil.
Võidukad Unitedi mängijad Wembley staadionil. Foto: John Patrick Fletcher/Action Plus Sports/ZUMA Press Wire/Scanpix

Londonis Wembley staadionil toimunud Inglismaa jalgpalli karikavõistluste finaalis alistas Manchesteri klubide duellis United 2:1 City ja sai võidukarika pea kohale tõsta.

Manchester Unitedi peatreener Erik Ten Hag läks finaalil vastu ootusega, et tulgu, mis tulemus tuleb, siis on klubi juhtkond juba otsustanud, et järgmisel aastal temale klubi eesotsas kohta pole.

Mis iganes Unitedile lisajõudu andis, aga esimesel poolajal haarati tänu Alejandro Garnacho ja Kobbie Mainoo väravatele 2:0 eduseis. City proovis tuua teise poolaja alguses muutust mitme vahetusega, kuid neid ei saatnud eriline edu.

Erling Haaland suutis tabada pallga väravaraami, Unitedi väravavaht Andre Onana tõrjus suurepäraselt Kyle Walkeri ja Julian Alvarezi löögid. Neid saatis edu alles kolm minutit enne normaalaja lõppu, kui värava lõi Jeremy Doku, aga enamat ei suudetud.

Ten Hagi hoolealused tagasid tänu karikavõidule ka koha Euroopa liiga alagrupiturniiril, kuigi kõrgliigas jäädi kaheksandaks, mis neile eurosarja kohta poleks andnud.

Unitedi triumf tähendab, et Manchester värvub nädalavahetusel punaseks. Linnarivaal Cityl ei lubatud teist hooaega järjest teha kaksikduublit, ehk võtta meistritiitel ja karikavõit. Unitedi jaoks oli tegemist 13. karikavõiduga, mis oli aga nende esimene pärast 2016. aastat.

Tagasi üles