Aron kerkis Monacos poodiumile ja tõusis F2 üldliidriks

Karl Mihkel Eller
Copy
Paul Aron
Paul Aron Foto: James Gasperotti / James Gasperotti Photography

Vormel 2 nädalavahetus Monacos jätkus täna põhisõiduga, mille võitis alles 15. kohalt alustanud sarja debütant Zak O’Sullivan (ART GP). 42-ringilist võistlust neljandana alustanud Paul Aron (Hitech) lõpetas kolmandana, aga kerkis punktitabelis esimeseks.

Aron sai kuivades oludes sõidetud Monaco põhisõidus suurepärase stardi ja oli esimesse kurvi jõudes kerkinud kolmandaks. Seda kohta hoidis ta parimalt kohalt alustanud Richard Verschoori (Trident) ja Isaack Hadjari (Campos) kannul kuni boksipeatusteni 22. ringil.

Aga veel enne seda tekkisid Verschoori autol tehnilised probleemid, mis ei lubanud tal kurve võimalikult kiiresti läbida ning Aron tegi esikolmikust boksipeatuse esimesena. Verschoor suutis pärast rehvivahetust naasta veel prantslase ja eestlase ette, kuid nad said hollandlasest varsti mööda.

Mida võistlus edasi, seda rohkem tundus, et Aron tuleb teiseks ning Hadjar võtab kolmandat etappi järjest põhisõidu võidu. F2 põhisõidus on boksipeatus kohustuslik, kuid viimastel ringidel liidriks kerkinud O’Sullivan venitas sellega võimalikult kaua ja see tasus end ära.

Kaks ringi enne lõppu teiselt kohalt boksi läinud Joshua Dürksen (AIX Racing) sõitis pärast rehvivahetust Casino kurvis rajalt välja, mille järel kehtestasid kohtunikud virtuaalse turvaauto reegli (VSC).

See mängis kaardid kätte veel ainsana boksis käimata O’Sullivanile, kes pääses napilt enne VSCd boksi ning kuna konkurendid pidid sel ajal rajal hoogu maha võtma, suutis ta Hadjari ees oma esikohta hoida.

Nii võttiski O’Sullivan F2 debüütvõidu, ülimalt pettunud Hadjar lõpetas teisena ning Aron kolmandana. Kuigi Hadjar ja Aron kaotasin O’Sullivani võidu tõttu punkte, siis tõusis eestlane tänu Hadjari teisele kohale punktitabelis esimeseks, kui etapivõidu saanuks prantslane, oleks tema läinud eestlasest mööda.

«Tunne on hea, kõik oli autoga täna hästi. Terve sõit anti mulle raadiosides teada, et suru-suru. Olin üllatunud, sest harilikult käivad asjad siin Monacos kuidagi rahulikumalt. Tegin ka möödasõite, mis on sel rajal samuti haruldane,» jutustas Aron pärast sõitu teleülekandes.

Mida arvab ta nüüd sarja liidriks kerkimisest? «Olen tiimi kogu aeg uskunud, seega see pole eriline üllatus. Oleme viiel esimesel etapil olnud vähemalt korra poodiumil ja ma olen karjääris ka eelmistes vormelisarjades olnud pidevalt tiitlivõistluses sees,» vastas Aron.

Aronil on liidrina 80 punkti, Hadjar jääb temast maha kahe silmaga. Monacos alles kümnes olnud senine liider Zane Maloney (Rodin) on 69 punktiga kolmas ja Dennis Hauger (MP) 56 punktiga neljas. O’Sullivan tõusis võiduga punktitabelis 16. kohalt seitsmendaks, tal on koos 40 punkti.

Tagasi üles