Mercedes pani Verstappeni Monacos «vangi», Leclerc lõpetas needuse

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Ferrari täht Charles Leclerc.
Ferrari täht Charles Leclerc. Foto: Beata Zawrzel

Vormel 1 Monaco GP on küll ääretult kuulus, aga pahatihti ka igav. Kui välja jätta avaringil toimunu, polnud ka tänavune võidukihutamine just kõige põnevam.

Samas tuleb muidugi kiita esimesena finišijoone ületanud kodupubliku lemmikut Charles Leclerci (Ferrari), kes suutis terve sõidu hoida Oscar Piastrit (McLaren) enda selja taga ning tõusis kodusel GP-l esimest korda pjedestaalile. Ja kohe kõige kõrgemale astmele!

Sealjuures tasub märkida, et Leclerc on karjääri jooksul olnud varemgi väga heas positsioonis, et Monaco GP võita. 2021. aastal oli ta kvalifikatsiooni kiirem, aga tegi selle lõpus avarii ning auto sai nii palju kahjustada, et GP stardiruutu sõites sai selgeks, et tal pole võimalik rajale minna.

Aasta hiljem pidanuks Leclerc igal juhul võitma, aga Ferrari tõi ta boksi kogemata mõned sekundid pärast Carlos Sainz juuniori rehvivahetusse jõudmist ehk Monaco mees pidi hispaanlase järel ootama ja kaotas üliolulisi sekundeid. Lõpuks oli ta neljas.

Viimastel aastatel võidusõidumaailma kuninglikku sarja valitsenud Max Verstappen (Red Bull) oli täna alles kuues. Nagu F1TV kommentaatorid ütlesid, panid George Russell ja tema tiim Mercedes hollandlase justkui vangi, sest inglane oli eespool sõitnutest väga palju aeglasem, aga tiim palus Russellil rahulikult võtta. Ta tahtis küll kiiremini sõita, aga insener ütles talle raadio teel: «Me ei võida kiiremini sõites midagi.»

Ka tänavu punktitabelit juhtival Verstappenil oli Russelli selja taga igav. Ta lisas raadioside vahendusel, et oleks pidanud vormelisse kaasa võtma padja.

Tulemus:

F1 Monaco GP.
F1 Monaco GP. Foto: Kuvatõmmis

Punktitabelit juhib jätkuvalt Verstappen (169), kellele järgnevad Leclerc (138) ja Lando Norris (McLaren, 113).

Tagasi üles