Tadej Pogačar rappis Giro'l konkurente nagu rannamees rotti

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Tadej Pogačar.
Tadej Pogačar. Foto: LUCA BETTINI

Roomas sõidetud Itaalia velotuuri 125 km pikkuse viimase etapi võitis grupifinišis belglane Tim Merlier. Giro d'Italia üldvõidu kindlustas Tadej Pogačar.

31-aastane Merlier noppis tänavuse Giro kolmanda etapivõidu ning Soudal–Quick-Stepi rattur edestas finišis napilt Jonathan Milani, kes võitis samuti kolm etappi. Oma esimesel suurtuuril osalenud Madis Mihkels oli täna 12.

Samas tuleb Belgia profitiimi Intermarché–Wanty ratturit kiita, sest ta oli raskest velotuurist hoolimata neli korda esikümnes. 20-aastase Mihkelsi esitustele panid kindlasti pitseri ka kaks valusat kukkumist.

Kahekordne Tour de France'i võitja Pogačar triumfeeris tänavu oma esimesel Giro'l. Tema ülevõim oli mäekõrgune, kuna sloveen võitis tervelt kuus etappi ning edestas üldarvestuses lähimat jälitajat peaaegu kümne minutiga. Daniel Martinez kaotas talle teisena 9.58, Geraint Thomas kolmandana 10.24.

Giro punktiarvestuse võitis Milan, mägede arvestuse Pogačar, noorratturite hulgas oli parim itaallane Antonio Tiberi ja tiimide arvestuses Prantsusmaa klubi Decathlon–AG2R La Mondiale.

Tagasi üles