Imeline Panathinaikos kukutas Reali ja võitis Euroliiga!

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Ateena Panathinaikose tagamees Kostas Sloukas.
Ateena Panathinaikose tagamees Kostas Sloukas. Foto: Odd Andersen

Korvpalli Euroliiga võitis Ateena Panathinaikos, kes alistas finaalis Madridi Reali 95:80.

Esimesed poolteist veerandit kulgesid tiitlikaitsja Reali taktikepi all. Nad viskasid avaveerandiga tervelt 36 punkti ning läksid teise veerandi alguses 14 silmaga juhtima. Seejärel lõpetas Panathinaikos pehme kaitse, muutus agressiivsemaks nii individuaalses kui ka meeskondlikus kaitses ja sai mängu tagasi.

Poolaja 54:49 võitnud Reali rünnak kiilus teisel 20 minutil täielikult kinni. Kolmandal veerandil visati ainult seitse punkti, nad viskasid mööda kõik üheksa kolmepunktiviset. Sealjuures eksiti ka olukordades, kus viskaja oli täiesti vaba.

Kuigi ka Panathinaikose rünnak polnud just kõige sujuvam, mindi neljandaks veerandajaks 64:61 juhtima. Viimasel neljandikul hakkas Real umbes seitse minutit enne lõpu kasutama maa-ala kaitset, mis pani Panathinaikose mõneks ajaks täiesti seisma. Kreeka hiid vaatas seejärel Kostas Sloukase otsa, kes tõi viis väga olulist punkti ja Reali maa-ala katsetus lõppes paari minutiga.

Tänavu esimest korda pärast 2012. aastat finaalturniirile jõudnud Panathinaikos võitis oma seitsmenda Euroliiga tiitli. Viimati triumfeeriti Vana Maailma tugevaimas klubisarjas 13 hooaega tagasi.

Üleplatsimehena tõi Sloukas 24 punkti, tabades kõik neli kolme- ja kaks kahepunktiviset. Kendrick Nunn lisas 21 silma, Reali tsentritega hästi hakkama saanud Mathias Lessort 17 punkti ja kuus lauapalli. Vähetähtis polnud ka kaitselõvi Jerian Grant, kes hakkis Reali mehi hästi ning tõi lisaks 11 silma, kuus lauapalli ja viis korvisöötu.

Panathinaikose peatreener Ergin Ataman on nüüd kolmekordne Euroliiga tšempion, esimesed kaks tiitlit võitis ta Istanbuli Anadolu Efesiga. Kreeka klubis on türklasel käsil esimene hooaeg, eelmisel suvel liitusid võistkonnaga 11 uut mängijat.

Tagasi üles