Toyota pani Sardiinia MM-ralliks paika selged eesmärgid

Copy
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Eero Vabamägi

Autoralli MM-sari jätkub juba sel nädalavahetusel Sardiinias, kus sõidetakse hooaja kuues etapp.

Toyota rallimeeskond sõidab Sardiiniasse väga kõrgete ootustega. Nende rallimeeskonna pealiku Jari-Matti Latvala sõnul oleks tarvis kõikidelt sõitjatelt kindlat esitust, mis kulmineeruks probleemideta finišeerumisega. See oleks palsamiks neile Portugali MM-etapil toimunu suhtes, kus ainsana suutis probleeme vältida kaheksakordne maailmameister Sebastien Ogier, kes ka võidurõõmu tundis.

«Portugalis oli suurepärane taas võita. Suutsime olla meeskonnana heal tasemel, aga kõikide sõitjate jaoks polnud tulemus ootuspärane. Tegime vigu ja seetõttu ei saavutanud soovitud punkte,» viitas Latvala Portugalis katkestanud Kalle Rovanperäle ja Takamoto Katsutale.

«Loodetavasti oleme Sardiinias endiselt konkurentsivõimelised ja suudame kõik autod probleemideta teel hoida,» pani Latvala oma sõitjatele eesmärgi.

Toyota meeskonnale pole Sardiinia ralli kuigi hästi viimastel aastatel sobinud. Hyundai on seal noppinud esikoha viiel korral viimase kuue aasta jooksul. Toyotale tõi sel perioodil ainsa triumfi Ogier, kes teenis esikoha 2021. aastal.

«Oleme eelmistest rallidest õppinud ja autot arendanud. Tegime Sardiinias ka testisõidu, seega peaks see ralli meile paremini sobima,» lisas Latvala lõpetuseks. 

Sardiinia MM-ralli sõidetakse 30. maist 2. juunini. Postimees vahendab sündmusi otseblogis.

Tagasi üles