Meedia: valusa kaotuse saanud Pep Guardiola jätab jalgpallihiiuga hüvasti

Copy
Pep Guardiola
Pep Guardiola Foto: IMAGO / Moritz Mueller

Maailma üheks paremaks jalgpallitreeneriks peetav Pep Guardiola on Suurbritannia meedia teatel valmistumas Manchester Cityst lahkumiseks.

Möödunud hooajal City ajaloolise kolmikvõiduni (Inglismaa kõrgliiga, Inglismaa karikasari ja Meistrite liiga) tüürinud Guardiola on Suurbritannia väljaande Daily Mail teatel klubist järgmisel hooajal lahkumas. Otsus sündis pärast tänavust hooaega, kus Cityl tuli leppida «ainult» Inglismaa meistritiitliga. Meistrite liigas langeti poolfinaalis Madridi Reali vastu ja Inglismaa karikasarja finaalis tunnistati möödunud nädalavahetusel Manchester Unitedi paremust.

Kaheksa aastat tagasi Cityga liitunud Guardiolal on praeguse lepingu viimane aasta algamas. See jääb Daily Maili andmetel ka viimaseks. Selle perioodi vältel on ta võitnud koguni 15 võidutrofeed, mille hulka kuulub ka klubi esimene Meistrite liiga võidukarikas.

City töötab selle nimel, et 52-aastast hispaanlast ikkagi klubis hoida, ent samas tuleb jälgida ka tööturgu. Guardiola kõige tõenäolisemateks asendajateks peetakse Saksamaa koondist tüürivat Julian Nagelsmanni, Leverkuseni Bayeri lootsi Xabi Alonsot ja Hispaanias Gironaga suuri tegusid teinud Mícheli. Guardiola enda soovitud asendaja oleks hoopis Brightonis töötav Roberto De Zerbi.

Tagasi üles