Mis teeb Atamani eriliseks treeneriks? Tal on lill tagumikus!

Copy
Ergin Ataman
Ergin Ataman Foto: Andreas Gora / DPA / Scanpix

Värskelt Euroliiga meistriks kroonitud Ateena Panathinaikose korvpallurid ei oska täpselt sõnadesse panna, mis on peatreeneri Ergin Atamani edu saladus. Küll aga teavad nad kõik, et tegemist on väga kõva mehega!

Türklasest juhendajat on tunnustanud ka need, kelle roll läbi hooaja kõikus. Näiteks suurte ootustega NBAst naasnud Juancho Hernangomez sai end korralikult käima alles hooaja lõpus. Finaalis Madridi Reali vastu panustas ta ligi 20 minutiga viie punkti ja nelja lauapalliga.

«Arvan, et kõik leppisid oma rolliga. Tänu sellele võitsime,» ütles Hernangomez usutluses BasketNewsile.

Atamani kirjeldamiseks jäi tal esialgu sõnadest puudu. Ent siis leidis 28-aastane Hispaania koondise ääremängija pealiku iseloomustamiseks tema kodumaal kasutuses oleva idioomi.

«Ma ei oskagi öelda, mis Atamanis peitub... Tal on teatav aura, lill tagumikus,» arutles Hernangomez. Humoorikas sõnapaar peaks iseloomustama inimest, kellega käib kaasas mingisugune õnnefaktor.

«Ma ei tea, mis teeb ta võitvaks treeneriks. Ma ei tea, kuidas seda seletada. Ta on võitja. Tema puhul on hea, et ta tõesti usub seda. Kui selle välja ütled ja usud, siis võibki lõpuks hakata asju juhtuma. See oli talle treenerina väga raske aasta, aga me võitsime,» lõpetas Hernangomez. 

Tagasi üles