VIDEO Kuningas Nadal võitles, kuid tegi negatiivset ajalugu. Nüüd on ilmselt kõik...

Copy
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: TERESA SUAREZ/EPA/Scanpix

Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste kuningas Rafael Nadal langes sel korral konkurentsist avaringis.

Tõsi, tuleb arvestada ka konteksti. Omaette saavutus oli, et Roland Garrosi väljakutel 14 korral karika pea kohale tõstnud Nadal üldse platsile tuli. Viimastel ajal vigastustega maadelnud 37-aastane hispaanlane mullu ei osalenud, eelmine hooaeg jäi sisuliselt vahele.

Lisaks keeras fortuuna talle korralikult käru. Asetuseta Nadalile loositi avaringis vastaseks maailma neljas reket Alexander Zverev.

Tänases matši imet ei sündinud. Veidi üle kolme tunni kestnud kohtumises osutas Nadal enim vastupanu teises setis, ent pidi siiski vastu võtma kuiva, 0:3 kaotuse. Zverev oli parem 6:3, 7:6 (5), 6:3.

Muide, kunagi varem polnud Nadal sel turniiril avaringis kaotanud.

Tõenäoliselt jäi see Nadalile karjääri viimaseks French Openiks. Aga vaatamata tänasele allajäämisele on ta suurte tähtedega ja rasvaselt turniiri ajaloos. Hispaania legend võitis võimsal teekonnal 112 ja kaotas vaid neli kohtumist!

«Olen viimastel aastatel võidelnud vigastustega. Tegin selle kõik läbi, et naasta Roland Garrosile. Suutsin võidelda, mul olid omad võimalused, aga see polnud Zverevi suguse suurepärase mängija vastu piisav,» rääkis Nadal matši järel.

«Väga suure tõenäosusega ma rohkem Roland Garrosil ei mängi. Aga saan 100 protsenti öelda, et nautisin siin võistlemist.»

Samas Nadal veel päriselt reketeid kokku ei paki. «Võib-olla kahe kuu pärast ütlen, et mulle aitab. Aga praegu veel seda tunnet pole. Mul on mõned eesmärgid. Loodetavasti saan olümpial osaleda, see motiveerib. Tahan olla hästi valmis.»

Tagasi üles