Idakonverentsi valitseja sammus ülikindlalt NBA finaali

Copy
Kõige väärtuslikuma mängija autasu saanud Jaylen Brown vedas Bostoni väga kindlalt NBA finaali.
Kõige väärtuslikuma mängija autasu saanud Jaylen Brown vedas Bostoni väga kindlalt NBA finaali. Foto: AP Photo/Michael Conroy/SCANPIX

Korvpalliliigas NBA selgus esimene finalist ning selleks on Idakonverentsi valitsenud Boston Celtics.

Põhiturniiri võitnud Boston ei andnud Idakonverentsi finaalis Indiana Pacersile vähematki võimalust. Seeria neljas kohtumine pöörati otsustavalt enda kasuks 43,9 sekundit enne normaalaja lõppu. Võõrsil mänginud Bostoni võidukorvi eest hoolitses Derrick White, kelle kaugvise tõi tabloole seisuks 105:102. Indiana enam korvilisa ei teeninud.

Võitjate resultatiivseimaks kerkis taaskord Jaylen Brown, kelle arvele jäi 29 punkti. Ta valiti ka Idakonverentsi finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks. Indiana ridades kerkis esile tagamängija Andrew Nembhard 24 silma ja 10 korvisööduga.

Nõnda teenis Celtics 4:0 seeriavõidu ja sammus klubiajaloos 23. korda NBA finaali. Sellest enamat on suutnud ainult Los Angeles Lakers, kellel õnnestunud finaalis mängida 32 korda. Nii Celtics kui ka Lakers on võitnud aga 17 meistritiitlit, millega jagatakse esikohta. Nüüd on hea võimalus Celticsil taaskord ühe sammu võrra juhtima pääseda.

Finaalivastast asub Celtics ootama Läänekonverentsist, kus selgitavad võitja Dallas Mavericks ja Minnesota Timberwolves. Hetkel juhib seeriat 3:0 Dallas.

Tagasi üles