Žalgrise ja kogu Euroliiga üht suuremat tähte tabas taas karm vigastus

Copy
Keenan Evans (palliga).
Keenan Evans (palliga). Foto: BC Zalgiris Kaunas / Twitter

Kaunase Žalgirise tähtmängija Keenan Evansi hooaeg lõppes karmi vigastusega, mis jätab ameeriklase vähemalt pooleks aastaks korvpalliväljakutelt eemale.

Evans vigastas väga raskelt oma põlve Leedu kõrgliiga poolfinaalseeria viimases kohtumises Panevėžyse Lietkabelise vastu. Ameeriklane läks takistama vastase kaugviset, ent hüpates tegi ta enda põlvele liiga. Hiljem selgus, et ta peab koguni operatsioonile minema. Sellega jääb tal vahele ka Leedu kõrgliiga finaalseeria.

Žalgiris avaldaski sotsiaalmeedias foto, kus kinnitati, et Evansile tehti edukas põlveoperatsioon. Esialgu hinnati, et tema taastumine kestab kuus kuni kaheksa kuud. «Kogu Žalgirise organistatsioon ja meie fännid on sinuga. Ole tugev, Keenan,» teatas Leedu tippklubi.

Tegemist on Euroliigas tõeliselt säranud 27-aastase Evansi jaoks juba teise raske vigastusega viimase kahe hooaja jooksul. Möödunud hooaeg lõppes tema jaoks juba 2023. aasta jaanuaris, kui vigastas oma Achilleuse kõõlust. Ka antud trauma nõudis operatsiooni. Tänavu jäi Evansi arvele Euroliigas karjääri parimat tähistavad 18,3 punkti ja 3,9 korvisöötu.

Enne praegu saadud vigastust pidi Evans 99-protsendilise tõenäosusega Žalgirisest lahkuma. Tema vastu tuntu huvi üle Euroopa ja kõige tõenäolisemalt pidi ta liituma tänavu Euroliigas pronksmedali võitnud Piraeusi Olympiacosega.

Tagasi üles