Cristiano Ronaldo haaras enda nimele järjekordse rekordi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo Foto: Stringer

Cristiano Ronaldost sai nädalavahetusel esimene jalgpallur, kes on teeninud parima väravaküti trofee nelja erineva riigi kõrgliigas.

Varem nii Inglismaal, Hispaanias kui ka Itaalias skoorikuninga tiitliga pärjatud portugallase auhinnakapist võib nüüd ka leida Saudi Araabia kõrgliiga parima väravaküti trofee. 

Õigupoolest oli Al Nassri hingekirja kuuluv Ronaldo selle tiitli endale kindlustanud juba varem, kuid viimases voorus pani portugallane sellele sümboolse punkti, kui virutas 4:2 võidumängus Al Ittihadi võrku kaks palli.

Kas teadlikult või mitte, aga nõnda haaras Ronaldo endale ka Saudi Araabia kõrgliiga rekordi. Varem oli naftariigi ajaloo edukaim skoorikütt Maroko koondislane Abderrazak Hamdallah, kes virutas 2018/19. hooajal 26 mänguga 34 väravat.

Tänu kahele viimase vooru tabamusele suutis Ronaldo oma tänavuse saagi kergitada aga 35 tabamuse peale. Tõsi, temal läks selleks tarvis 31 kohtumist. 

35 väravat löönud Ronaldole järgnesid skoorikuninga edetabelis serblane Aleksandar Mitrovic (28) ning Hamdallah ja sambialane Fashion Sakala, kes virutasid mõlemad 19 väravat. 

Portugallase jõupingutustest hoolimata tuli Al Nassril tänavu aga Saudi Araabia kõrgliigas leppida teise kohaga, 19. korda meistriks tulnud Al Hilalile kaotati sealjuures lõpuks lausa 14 punktiga.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles