Kelly Sildaru jagab selgitusi: olen korduvalt üritanud suhtlust Henryga elus hoida (7)

Postimees Sport
Copy
Kelly ja Henry Sildaru.
Kelly ja Henry Sildaru. Foto: Raul Mee

Kanal 2 saade «Täistund» lahkas eelmisel nädalal perekond Sildarude omavahelist tüli ja kohtuvaidlust. Saates said sõna mõlemad osapooled, kuid Kelly Sildaru tuli salvestusele koos oma advokaadiga, kes keelas tal mitmele küsimusele vastata.

Nüüd pidas freestyle-suusataja ühismeedia vahendusel vajalikuks lisada mõned kommentaarid teemadel, mis jäid teda saatest kripeldama ning mis vajaksid tema hinnangul põhjalikumat selgitust. 

«Mul on väga kahju, et meie perekond purunes. Mul on väga kurb meel, et oleme pidanud avalikult lahkama perekonna siseasju. Ma loodan, et saame peagi seljataha jätta kogu ebameeldiva ja keskenduda sellele, mis on ees.

Ma usun, et tulevik on rõõmus, õnnelik ja edutoov, sportlik ja visa. Peamine põhjus, miks oleme täna perena sellises olukorras, on asjaolu, et Tõnis minu isa ja pikaajalise treenerina ei olnud minu täisealiseks saamise järel valmis andma mulle üle sihtotstarbeliselt antud sponsorrahasid, mis lubaksid mul iseseisvalt treenida ja langetada enda karjääri puudutavaid otsuseid. 

Loomulikult mõistan, et lapsevanemal on oma rollist keeruline lahti lasta, kuid ometi tuleb seda teha igal vanemal, kelle laps saab täiskasvanuks. 

Soovin veel kord ümber lükata väite, justkui minu ütluste tõttu on Henry sponsorvahendid arestitud ning seetõttu jäi tal olümpiale minemata. Kinnitan veel kord, et osa suusaklubi kontol olevast rahast kuulub Henryle. Seda on konto arestimisel arvesse võetud. 

Miks näitas panga internetiportaal, et raha justkui kasutada ei saa, ma öelda ei oska. Olukorra lahendamiseks tuleb pöörduda panga poole, sest minu nõude tagamiseks teostatud vara arestimine selle põhjuseks kindlasti olla ei saa. 

Samuti lükkan ümber Henry väite, et soovime emaga tema edu takistada. Vastupidi, enne Pekingi olümpiat pakkusin Henryle oma abi ning võimalust minu tiimiga liitumiseks. Kahjuks ta seda pakkumist vastu ei võtnud. 

Siiski soovin kogu südamest, et Henryl läheks hästi, et ta oleks edukas nii elus kui ka spordis ning teeks parimaid valikuid maailma kirkaimate medaliteni jõudmisel. 

Olen korduvalt teinud omapoolseid püüdlusi Henryga suhtluse hoidmiseks, kuid tema vaikimine või ebakohaste sõnadega vastamine on vähendanud minu motivatsiooni nende püüdlustega jätkata – see selgitab Henry väidet, miks ma teda Soomes suusatõstuki järjekorras ükskord ei teretanud. 

Henry on tänaseks vahetanud telefoninumbrit, kooli ning blokeerinud meid emaga sotsiaalmeediast, mis annab tugeva indikatsiooni, et ta ei ole meiega suhelda soovinud. Siiski usun, et meie suhtlus peale keeruliste aegade möödumist taastub ja saame tulevikus üksteisele toeks olla.

Selgitamist vajab saates näidatud 70 000-eurone ülekanne Henry kontolt minu omale. Summa on suur, kuid ei teata, et algselt kandis Tõnis minu kontolt Henryle üle suure rahasumma ning minu huvide kaitseks kandis ema mulle selle summa lihtsalt tagasi. Ka saates näidatud screenshot'il on selgelt näha märge «tagasikanne».

Samuti vajab selgitamist saates kirjeldatud episood, kus olin garaaži oma asjadele järele minnes sunnitud kutsuma vanaisale politsei. Tegemist ei olnud tavalise sõnalise vaidlusega, vaid meie takistamiseks sulges vanaisa meid garaaži luku taha, mille tagajärjel ja olukorrast pääsemiseks soovitas esindaja meil politsei kaasata. 

Neid episoode kirja pannes ei saa ma kätt südamele pannes väita, et oleksin ka ise tingimata suutnud igas olukorras kõige mõistlikumaid otsuseid langetada. Kuid nendes küsimustes on tänaseks uurimine lõpetatud. 

Tihtipeale sellised emotsionaalsed olukorrad panevad meid tegutsema rohkem südame kui mõistuse järgi, kuid on ka neid olukordi, kus ma leian, et enda kaitsmine on möödapääsmatu. 

Kindlasti ei vasta aga tõele Henry väide, justkui oleksin teda füüsiliselt rünnanud – jah, õe-venna vahelisi nägelusi on meil ikka olnud, kuid füüsilise vägivalla teel probleemide lahendamist pole ma kunagi õigeks pidanud ja see pole mulle omane käitumisjoon. 

Kuigi juhtunut arvestades on emotsionaalselt olnud raske, pean leppimist ja probleemide rahulikku lahendamist vajalikuks ja targaks. Siiski peab isa selleks tunnustama mind kui täiskasvanud inimest, kellel on oma arvamus, oma elu ja oma vara. 

Mul on tõesti kahju, et kõik eelnev on juhtunud. Ma olen tänulik kõigile oma toetajatele, samuti ei kahtle ju keegi Tõnise panuses, kellega koos aastaid oleme treeninud ja suurepäraseid tulemusi saavutanud. Soovin kõigile head ja loodan, et Henry suudab tulevikus koos minuga Eesti rahvast erakordsete saavutustega üllatada,» kirjutas Sildaru oma Instagrami story'sse.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles