VIDEO Eesti jalgpalli kõrgliigas sai näha ajaloo üht kiiremat väravat (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Promise Oluwatobi Emmanuel David.
Promise Oluwatobi Emmanuel David. Foto: KaljuFC / Facebook

Premium liiga parim väravakütt Promise David virutas täna Nõmme derbis oma tänavuse hooaja 11. värava. Ometi ei piisanud Kaljule sellest Unitedi vastu võiduks. 

Kalju 22-aastane kanadalasest edurivimees tegi Nõmme Unitedi vastu skoori kohe esimese rünnakuga. Ülekannet hiljem tagasi kerides oli võimalik nõnda fikseerida, et David saatis palli võrku mängu seitsmendal sekundil.

Kui uskuda ajalooürikuid, siis Eesti jalgpalli kõrgliiga kiireima tabamuse au kanadalane nõnda siiski endale ei saanud, sest 2009. aastal õnnestus FC Kuressaare mängijal Jaanis Kriskal juba viiendal sekundil pall omaväravasse suunata. 

FC Levadia pani tolles, 8:0 võiduga lõppenud kohtumise alguses palli mängu, Konstantin Nahk saatis teele pika diagonaalpalli ning Kriska suunas selle peaga omaväravasse. «Eks me Roland Kütiga kahe peale vormistasime selle värava,» meenutas antikangelane kaks aastat tagasi klubi kodulehel seda tabamust.

Selle tabamuse juures on aga «aga». Nimelt pole sellest kohtumisest videopilti, mis värava aega kinnitaks ning viieski sekund on fikseeritud osalejate ütluste põhjal. 

«Võis täiesti vabalt viiendal sekundil sündida,» sõnas Levadia abitreener Marko Kristal pärast matši Õhtulehele. «Ma arvan, et oli tõesti viiendal sekundil,» sekundeeris talle Kuressaare vahetuspingil istunud Dmitri Skiperski.

Ka mängu peakohtunik Ainar Kuusk pooldas viienda sekundi väidet: «Pall oli praktiliselt kohe pärast avavilet väravas. Rääkisin hiljem ka mängul viibinud [endise jalgpallikohtuniku] Heigo Niilopiga ja tema arvas samuti, et viies sekund.»

Ent veelkord: kuna seda pole võimalik tagantjärele kuidagi kinnitada, jääb teatud kahtluseuss õhku. Küll ei eksisteeri seda tänase Promise'i tabamusega, mida on tänu Soccernet.ee ülekandele võimalik lõpmatult edasi-tagasi kerida.

Ent nagu juhtlõiguski öeldud, siis võiduks sellest kiirväravast Kaljule ei piisanud. Nõmme United viigistas kohtumise 33. minutil, kui täpne oli Oleksandr Musolitin. Sealjuures oli Unitedil avapoolajal lõpus kasutada veel ka penalti, kuid Kalju väravasuul seisnud Henri Perk pareeris Musolitini ürituse. 1:1 viigiseisul kohtumine lõppeski.

Tänase päeva esimeses kohtumises tegid FC Kuressaare ja Pärnu Varpus 2:2 viigi. Saarlased asusid Märten Pajunurme penaltitest küll avapoolajal 2:0 juhtima, kuid Kevin Kauberi 85. ja 90+3. minuti tabamused – viimane samuti penaltist – olid need, mis suvepealinlastele ühe viigipunkti päästsid.

Standings provided by Sofascore

Olgu lõpetuseks veel öeldud, et jalgpalliajaloo kiireima värava autoriks peetakse Gavin Stokes'i, kes saatis Lääne-Šotimaa superliiga I divisjoni matšis (ehk ikkagi ametlik liiga, mitte mingi rahvaliiga) nahkkera Clydebanki võrku 2,1 sekundiga.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles