Meedia: Baskonia jahib MMil imet teinud treenerit

Copy
Luca Banchi
Luca Banchi Foto: Javier Cebollada / EPA / Scanpix

Viimastel hooaegadel on Hispaania korvpalliklubi Baskonia Eesti spordisõpradele olnud väga olulisel kohal, sest seal on mänginud Maik-Kalev Kotsar ja Sander Raieste. Kuigi nende jätkamine Baskonias pole veel kindel, siis uue peatreenerina on võetud sihikule itaallane Luca Banchi, kes tüüris mullu MM-finaalturniiril Läti koondise viiendaks.

Vitoria-Gasteiz Baskonia hooaeg ei kulgenud ootuspäraselt, eesmärgid jäid täitmata koduses liigas, kus jäädi esimesena play-off'ist välja, Euroliigas pääseti üle noatera veerandfinaali, kus kaotati hilisemale finalistile Madridi Realile mängudega 0:3.

Ei olnud eriline üllatus, et pärast hooaja lõppu selgus, et oktoobris klubi ohjad haaranud Duško Ivanović lahkub peatreeneri kohalt. 66-aastase juhendaja lahkumine võib olla hea uudis Eesti korvpallisõpradele. Ivanović ei leidnud kuidagi klappi Kotsariga, kelle eelnev, Euroliiga debüüthooaeg kulges suurepäraselt.

Meedia on aga nüüd vihjanud, et Baskonia näeb vaeva Banchi meelitamisega. Sel hooajal Itaalia tippklubi Bologna Virtuse peatreeneri ametit pidanud Banchi vedas meeskonna Euroliigas kümnendale kohale ning play-in'is saadi kaotus just Baskonialt. Itaalia kõrgliigas on Bolognal praegu käimas poolfinaalseeria Veneziaga, mida juhitakse 2:0.

Et Banchi on Itaalia klubist lahkumas, kirjutas Itaalia ajalehe Bologna Repubblica ajakirjanik Walter Fuochi. Alates 2021. aastast on Banchi olnud Läti koondise eesotsas ja vedas meie lõunanaabrid mullu esimest korda MM-finaalturniirile ning debüüdil üllatati kõiki viienda kohaga.

Tagasi üles