Pronksimäng polegi nii mõttetu? Euroliiga vihatuim matš tõi võitjale korraliku lisakopika

Copy
Olympiacose võit Fenerbahce üle oli väärt umbes 120 000 eurot.
Olympiacose võit Fenerbahce üle oli väärt umbes 120 000 eurot. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Korvpalli Euroliigas räägitakse ikka ja jälle, et maksab vaid esikoht. Vähemalt kõige suurematele klubidele. Samas tasub igal juhul lõpuni pingutada.

Nelja meeskonna finaalturniiriga kulmineeruva hooaja pronksimängu kritiseeritakse vaat et igal aastal. Erand polnud tänavunegi. Näiteks Istanbuli Fenerbahce leer ütles päev enne lahingut Piraeusi Olympiacosega kui ühest suust, et tegemist on mõttetu partiiga. 

Mäng näitas, et motiveeritud polnud kumbki pool. Lõpuks siiski pingutati, kaugel polnud ka lisaaeg, ent Olympiacos võttis 87:84 oma. Mõlema siht oli finaal ja esikoht, aga tegelikult omas ka pronks teatavat väärtust.

Portaal BasketNews avaldas lõppenud hooaja auhinnarahad. Meister Ateena Panathinaikos kasseerib 1,75 miljonit eurot, hõbedane Madridi Real jääb napilt miljoni piiri alla.

Kui palju on väärt kolmas koht? Olympiacose kontole laekub ca 870 000, Fenerbahcele 750 000 eurot. Euroliiga (suur)klubidele pole 120 000 elu ja surma küsimus, kuid siiski üsnagi arvestatav summa. 

Kokku premeeritakse 18 tiimist 14 paremat. Viimasena mahtus joone peale Kaunase Žalgiris, kellele potsatab 170 000 eurot. Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste tööandja Vitoria Baskonia teenis kaheksanda koha eest 520 000.

Tagasi üles