Rasmus Mägi konkurent sööb oma sõnu: olen väga silmakirjalik

Copy
Karsten Warholm.
Karsten Warholm. Foto: YVES HERMAN/REUTERS/Scanpix

Kergejõustikumaailma üks suuremaid tähti, 400 meetri tõkkejooksja Karsten Warholm on mõne aastaga oma meelt oluliselt muutnud.

Jutt käib tehnoloogia arengust. Aprillis kirjutasime, et Warholm tuleb välja uhiuute Puma naelikutega, millest paremaid tema enda sõnutsi pole kellelgi teisel.

Tasub aga meenutada, et maailmarekordimees on ise sellist suunda kritiseerinud. Tema rivaal Rai Benjamin kasutas Tokyo olümpial Nike'i värskeid tosse, mis tekitasid n-ö batuudi efekti. Warholm nimetas seda bullsh*t'iks.

«Toonane aeg oli minu jaoks stressirohke. Mind häiris uue tehnoloogia pealetulek. Arvasin, et võistlus peaks käima puhtalt mees-mehe ja naine-naise vastu,» selgitas Warholm nüüd Dagbladetile.

«Tõsi, see on väga silmakirjalik,» jätkas ta. «Olin toona üks suuremaid kriitikuid, aga tol ajal pidasin seda õigeks. Viimastel aastatel on palju juhtunud. Erinevad jalatsitootjad on arenenud. See on teatud mõttes konkurentsi tihedamaks ajanud.»

Warholm püstitas kolm aastat tagasi Tokyos seni kehtiva maailmarekordi 45,94. Ta tõdes, et praeguste jalavarjudega olnuks ta tol päeval kahe-kolme kümnendiku võrra nobedam.

Hooaja avastardi teeb Warholm homme õhtul Teemantliiga etapil Oslos. Stardis on ka Eesti esinumber Rasmus Mägi.

Tagasi üles