Rovanperä vaheaasta kohta selgus seniteadmata detail

Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: MIGUEL RIOPA / AFP / Scanpix

Eelneval kahel aastal autoralli maailmameistriks kroonitud Kalle Rovanperä teeb tänavu kaasa osakoormusega. Tuleb välja, et see polnudki vaid tema enda otsus.

Tõsi, oktoobris 23. sünnipäeva tähistav soomlane tahtis millalgi igal juhul aja maha võtta, aga see juhtus oodatust varem. Tööandja Toyota andis selge suunise.

«Kalle hakkas vaheaastast rääkima enam kui aasta tagasi. Ideaalis pidanuks see tulema 2025. aastal. Aga Toyota tahtis niipidi,» sõnas Rovanperä mänedžer Timo Johki usutluses Iltalehtile.

«Selle taga peitus palju põhjuseid. Üks suuremaid oli Sebastien Ogier. Kas ta järgmisel aastal ikka sõidab? Tänavu Toyota teadis, et nad saavad Ogier'le loota,» täpsustas ta ning lisas, et tuleval hooajal täiskohaga naasmine oli samuti kokkuleppe osa.

Samas tõdeb väga kogenud rallitegelane, et lisapuhkus pole Rovanperäl sugugi mööda külgi alla jooksnud. «Märkan juba muutust. Vaheaasta teeb talle kindlasti head.»

Jouhki ei nõustu nende kriitikutega, kes ütlevad, et Rovanperä on roostes. «Keegi ei saa aastat vigadeta läbi,» viitas ta kahel rallil tehtud avariidele.

«Need on juhtunud, sest Kalle läheb igale rallile nüüd vaid võidumõtetega. Kui MM-tiitli peale võitlust pole, on eesmärk alati teenida maksimaalselt punkte. Riskitase on praegu palju kõrgem.»

Rovanperä edasine kalender pole täpselt teada. Ta jääb eemale homme algavast Sardiinia etapist, kuid järgnevad Poola, Läti ja kahtlemata ka Soome ralli võiks talle igati sobida.

Tagasi üles