Eesti rallimees on enesekindel: pole põhjust, miks ma ei võiks meistriks tulla

Copy
Romet Jürgenson oli eelmisel rallil Horvaatias omas klassis selgelt parim. Ta püüdis sama tulemuseni jõuda ka Sardiinias, paraku tabas teda ebaõnn.
Romet Jürgenson oli eelmisel rallil Horvaatias omas klassis selgelt parim. Ta püüdis sama tulemuseni jõuda ka Sardiinias, paraku tabas teda ebaõnn. Foto: WRC

Autoralli MM-sarja debüüthooaeg on Romet Jürgensoni jaoks alanud üle ootuste hästi. Kahe etapi järel hoiab ta JWRC klassi liidrikohta.

24-aastane eestlane tõestas end FIA tulevaste tähtede programmis. Aga Jürgenson lõi kohe ukse jalaga lahti ka tugevamas konkurentsis. Rootsis lõpetas ta teisena, veidi üle kuu tagasi Horvaatias teenis aga ülekaaluka võidu.

Väikese pausi järel on JWRC masinad selle nädala lõpus Sardiinias taas rajal. Jürgensonil on koos 55, lähimal jälitajal Mille Johanssonil 33 punkti.

«Kruusal peaksin end loomulikumalt tundma. Aga ausalt öeldes jääb mul veel just kruusal enesekindlusest puudu. Eriti käänulistel teedel, kus pole ruumi eksimusteks,» ütles meie mees usutluses DirtFishile.

Tõsi. Eelnevad kaks etappi peeti vastavalt lumel ja asfaldil. Samas andsin mõlemad rallid Jürgensonile teadmise, et tal on olemas stabiilne baaskiirus. Eriti ilmekalt tuli see välja Horvaatias.

«Ma ei surunud justkui liiga palju, sõitsin omas tempos. Aga ajad tulid tegelikult päris lihtsalt. See oli mulle väike üllatus,» meenutas Jürgenson eelmist võidusõitu.

Nüüd tekib paratamatult küsimus: kas siht on JWRC tiitlil?

«See on alati huvitav küsimus. Kui oleksite viis aastat tagasi küsinud, olnuks olukord hoopis teine,» viitas Jürgenson ajale, kui ta sõitjaametist põhimõtteliselt loobumas.

Õnneks asjad muutuvad!

«Nüüd näen seda realistliku eesmärgina. Algus on olnud hea. Ma ei näe ainsatki põhjust, miks ma ei peaks seda suutma,» jätkas ta enesekindlalt. «Vaja läheb ka õnne, eriti mõnel raskemal rallil, nagu Sardiinia ja Kreeka, kus rajal võivad kivid peidus olla,» arutles liider.

«Arvan, et kõik on lahtine, aga näen ennast kindlasti tiitlikandidaadina.»

Muide, Jürgenson käib paralleelselt rallispordiga ka ülikooliteed, õppides juurat.

«Tegelikult täna tegin viimase bakalaureuseeksami. Kui tulemused kätte saan, need on korras, siis peakski kõik olema,» teatas spordimees.

Sardiinia rallil algab reede hommikul.

JWRC hooaeg koosneb viiest etapist. Itaalia järel kihutatakse veel Soome ja Kreeka kruusal.

Tagasi üles