Golfiväljakul nähti seninägematut vägitegu. Selle tõenäosus on 1 : 36 000 000 000 000-le

Copy
Golfiväljak. Pilt on illustratiivne.
Golfiväljak. Pilt on illustratiivne. Foto: Matt Slocum

Hole-in-one ehk ühe löögiga palli auku saatmine on golfiväljakul üpriski haruldane nähtus. Kuid kuidas kirjeldada nähtust, kui seda teha kahel järjestikusel rajal?

Just säärase saavutusega sai kolleegidega mängimas käies hakkama Jack Wiebe. Par 4 rajal – 190–425-meetrine rada, mille läbimiseks ettenähtud löökide arv on 4 – saatis ta tii alalt palli pimesi griini poole. Kui mehed seejärel palli otsima läksid, ei leidnud nad seda aga kusagilt. Kuniks ühel hetkel taibati auku vaadata: seal pall oligi!

«Tähistasime seda nagu pöörased, kallistasime ja tegime pilti,» sõnas Wiebe väljaandele Golf Digest. 

99,99 protsendi golfimängijate jaoks lõppeski lugu siin, kuid mitte Wiebe jaoks. Ta seadis seejärel sammud järgmisele par 4 rajale, mille eel naljatas üks kolleeg: «Sa tegid just par 4 rajal hole-in-one'i. Sul lihtsalt tuleb siin sama proovida!»

Nõnda võttiski Wiebe hoogu ja saatis palli taas tii alalt griini poole teele. Löögile järele vantsides mõtles seesama sõber, et kiikab esimese asjana auku – et Wiebet tögada – kuid tema suureks üllatuseks vaataski talle sealt pall vastu!

«Me olime täielikus šokis ega teadnud, mida teha. See polnud lihtsalt kõige ägedam asi, mis on golfirajal võimalik, vaid suure tõenäosusega on see üldse ainus kord maailmas, kui midagi sellist on juhtunud,» kõneleb Wiebe. 

«Ainus kord» on muidugi julge ütlemine, kuid vähemalt aastakümneid golfi kajastanud Golf Digesti väljaandel puudusid näited, et seda ümber lükata. 

Wiebe sõnul arvutas ta koos sõpradega ka oma saavutuse tõenäosuse välja ning see osutus 1 : 36 000 000 000 000-le ehk 1 : 36 triljonile. Seda Golf Digest üle kontrollima ei hakanud, sest nagu nad ise kirjutasid: kui jutt käib juba miljarditest, on kõik nii ehk naa teoreetiline.

Ent Wiebe näib olevat selles teoorias tugev, kuivõrd kaks värsket hole-in-one'i olid talle vastavalt golfikarjääri 15. ja 16.

Märksõnad

Tagasi üles