Eesti koondiste kontrastne õhtu: ühed tuuseldasid Aserbaidžaani, teised kaotasid kindlalt

Copy
Eesti meeste võrkpallikoondis.
Eesti meeste võrkpallikoondis. Foto: volley.ee

Eesti naiste ja meeste võrkpallikoondised kohtusid täna Kuldliigas Aserbaidžaaniga. 

Meie naised jäid vastasele alla 21:25, 12:25, 20:25 ning jätkavad pärast viit kohtumist Kuldliigas võiduta. Teise naiskonnana pole ühtegi vastast alistanud Eesti homne vastane Austria, aga neil on ka üks mäng varuks. Aserid on tabelis 12 tiimi hulgas kuuendad.

Täna oli Eesti naiskonna resultatiivseim kümme punkti (+4) kogunud Kristiine Miilen, kuus silma jäi nii Liis Kiviloo (+5) kui ka Silvia Pertensi (+1) arvele.

Eesti vastuvõtt oli 41 ja rünnak 29 protsenti, blokist teeniti kuus punkti, servil löödi kaks ässa ning eksiti kaheksal pallingul.

Eesti mehed olid aseritest üle veidi kindlamalt, kui aserite naised eestlannadest. 3:0 võidus oldi geimides paremad 25:14, 25:15 ja 25:17. 

Alar Rikbergi hoolealused on nüüd viiest mängust võitnud kolm, mis annab neile 12 meeskonna konkurentsis kuuenda koha, aga kahe võidu peal olevatel Hispaanial ja Belgial on üks mäng varuks. Aserid on kaotanud kõik viis kohtumist.

Igal juhul on selge, et Eestil on võimalik jõuda finaalturniirile, ehkki seis on keeruline. Korraldajana on pilet taskus Horvaatial, lisaks pääsevad nelja sekka tabeli kolm paremat meeskonda. Kui Horvaatia jõuab esikolmikusse, pääseb turniirile ka neljandaks jäänud koondis. Praegu on Kuldliiga liider Tšehhi (4 võitu ja üks kaotus), kellele järgnevad Horvaatia (4-0), Ukraina (3-1) ja Portugal (3-1).

Mehed kohtuvad homme alagrupiturniiri viimases voorus Luksemburgiga, kes pole sel Kuldliiga hooajal võitnud veel ühtegi geimi, nagu ka aserid.

Tagasi üles