Meedia: Baskonia tahab Raiestet, eestlane võttis mõtlemisaja

Copy
Sander Raieste (palliga).
Sander Raieste (palliga). Foto: PA images/Scanpix

Hispaania korvpalliklubi Baskonia tegemistel kätt pulsil hoidev väljaanne El Correo kirjutab, et meeskond on teinud Eesti koondislasele Sander Raiestele uue lepingupakkumise.

25-aastane eestlane on Baskimaa klubi hingekirja kuulunud alates 2016. aastast ning ehkki mänguliselt on tema roll olnud suurt pilti vaadates alati väike, on ta Baskoniale olnud oluline, sest on olnud tubli trennikeha ja aidanud täita kohalike mängijate kvooti.

Nimelt on Hispaania meistrivõistlustel reegel, et võistkond peab üles andma neli Hispaania korvpallipassiga mängijat. Nad võivad olla nii kohalikud kui ka välismaalased ja leegionäride puhul tuleb «passi» saamiseks mängida vähemalt kolm aastat mõne Hispaania tiimi noortesüsteemis. 

Sel hooajal täitsid lisaks Raiestele seda rolli leedulane Tadas Sedekerskis, Senegalist pärit Khalifa Diop, hispaanlased Dani Diez ja Joseba Querejeta ning sloveen Vit Hrabar, kellest viimase kahe roll oli täiesti olematu. Kui Sedekerskis ja Diop on Baskoniaga lepinguliselt seotud ka järgmiseks hooajaks, siis Raieste ja Diez mitte. Olgu märgitud, juuni lõpuga saab otsa ka Maik-Kalev Kotsari kontraht Baskoniaga.

El Correo kirjutab, et Baskonia on Raiestele teinud ühe pakkumise, mille tingimused on sarnased praegu kehtiva lepinguga. «Eestlane tahab aega võtta, et otsustada, mis oleks tema karjäärile parim,» kirjutab väljaanne ääremängijast, kelle karjääri Hispaania meistrivõistluste keskmine mänguminutite arv on üheksa ja Euroliigas kuus.

Baskonia tahtvat Raiestelt vastust, kui klubi saab paika uue peatreeneri. Lõppenud hooajal neid juhendanud Duško Ivanović tiimis ei jätka ning meedias on neid seostatud näiteks Läti koondise ja teise Euroliiga klubi Bologna Virtuse lootsi Luca Banchiga.

El Correo teatel on mitu Hispaania meistrivõistluste tiimi Raiestest huvitatud ja seal mängib suurt rolli tõik, et Raieste läheb arvesse kohaliku mängijana. Lisaks pole ju tegemist mahlamütsiga, kuna põhihooaja kahes viimases mängus tõi ta sõelmängudele jõudnud Murcia ja Madridi Reali vastu vastavalt 12 ja üheksa punkti.

Diezi osas on El Correo teatel sott selge: Baskonia temast ei huvitu. Üheks võimalikuks kosilaseks olevat Bilbao, kus teenis sel hooajal leiba Kristian Kullamäe. 

Tagasi üles