Tänak: keegi ei öelnud mulle, et ma ei tohi Ogier'ga võidelda (1)

Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport / Vincent Thuillier

Ott Tänak lõpetas Sardiinia ralli vahefiniši tubli teise kohaga ning sõnas meediatsoonis, et sellega ei saa üleliia rahul olla.

Põhimõtteliselt algusest peale kuni kaheksanda kiiruskatseni käis esikohale vinge heitlus. Tänak oli Sébastien Ogier' ees saanud 3,5-sekundilise edu. Siis sõitis aga meie mehe tiimikaaslane Thierry Neuville kraavi.

Järgnenud rehvipaus oli üldiselt lühike, aga piisavalt pikk, et olukord sassi lüüa. Tänak sai Hyundai ninameestelt korralduse suuremaid riske vältida, sest oluline oli koguda nii meeskondlikke kui ka individuaalseid punkte. Nõnda kihutas Ogier laupäeva õhtuks esikohale, eestlane kaotas talle 17,1 sekundit.

Oma päeva võttis eestlane kokku nii: «Ootasin väga rasket päeva esimest poolt ja nii läkski. Sellistes tingimustes kiiruse hoidmine võttis palju energiat. Ootasin palju paremat pärastlõunat, aga ma ei leidnud autoga head rütmi. Pidin väga turvaliselt sõitma, sest kui sul pole autoga täit enesekindlust, pole võimalik maksimaalselt suruda.»

Mis puudutas Hyundai palvet riske vältida, siis selle kohta ütles Tänak: «Pärast Thierry katkestamist oli selge, et pean auto päeva lõpuks [ühes tükis] koju tooma. Keegi ei öelnud mulle, et ma ei tohi Ogier'ga võidelda.»

Sardiinia ralli jätkub pühapäeval kell 9, toimuval saab silma peal hoida SIIT! MM-sarja punktitabelit vaata SIIT.

Tagasi üles