Kregor Zirk murdis Monacos oma põhialal finaali

Copy
Kregor Zirk liblikat ujumas.
Kregor Zirk liblikat ujumas. Foto: Tairo Lutter

Monacos alanud kõrgetasemelise ujumistuuri Mare Nostrum viimasel etapil pääses Kregor Zirk oma põhialal, 200 m liblikujumises finaali.

Ta sai eelujumises aja 1.58,74. «Täitsa korralik sooritus. Olen nüüd lühikese aja jooksul saanud kolmel korral kirja aja 1.58 sisse. Stabiilsus sellel alal on alati väga positiivne ning muidugi on hea meel ujuda õhtul finaalis,» kommenteeris vahepeal haigusega kimpus olnud Zirk pressiteate vahendusel. 

Eelujumiste kiireim oli veebruaris maailmameistriks kroonitud Tomoru Honda (1.55,78), järgnesid selle distantsi valitsev olümpiavõitja Kristof Milak (1.56,78) ja Kuan-hung Wang (1.57,66).

Zirk lisas: «Arvan, et tuleb põnev finaal, sest paljud suured nimed on siin kohal ja mul on rõõm nende kõrval end stardijoonele sättida. Finaalis on eesmärk esimesel 100 meetril väga julgelt alustada, sest kui vaadata minu isikliku rekordi ujumist, siis alustasin võrdlemisi kiirelt.

Taevas ei kuku alla, kui alustan väga kiirelt ning lõppaeg on hommikusest kehvem. Praegu on hea aeg katsetada ja proovida, kuidas keha reageerib erinevatele taktikatele ning mida näitab samal ajal stopper.»

Zirki nimel olev Eesti rekord on tänavu veebruaris Doha MMil ujutud 1.55,48.

Monacos algab 200 m liblikujumise finaal algab täna kell 18.46.

Märksõnad

Tagasi üles