Kurvaks läinud Sordo ei mõista Neuville'i otsust

Copy
Thierry Neuville (vasakul) ja Dani Sordo.
Thierry Neuville (vasakul) ja Dani Sordo. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Autoralli MM-sarja punktitabeli liider Thierry Neuville sõitis Sardiinias täna kolmandalt kohalt kraavi ja pidi katkestama, mistõttu jäävad tal saamata korralikud silmad. Belglase meeskonnakaaslane Dani Sordo ei mõista, miks Neuville nõnda palju riskib.

Enne kaheksandat katset kaotas Neuville teist kohta hoidnud Sébastien Ogier'le 34 sekundit ehk oli selge, et puhtalt sõiduga polnud tal võimalik kõrgemale tõusta. Samas tähendanuks kolmas koht päeva lõpuks, et Hyundai sõitja oleks punktitabelisse saanud juurde 12 silma. 

Katkestamine tähendab, et Neuville'i maksimumtulemus Sardiinias on just 12 punkti, aga selleks on vaja võita homne punktikatse ja olla kiireim ka päeva kokkuvõttes. Ei ole just kõige tõenäolisem stsenaarium, eriti arvestades, et Ogier ja Ott Tänak peavad võidu nimel väga tasavägist heitlust.

Katkestamine tähendab sedagi, et punktitabeli teine ja kolmas koht ehk vastavalt Elfyn Evans ja Tänak tulevad Neuville'ile märksa lähemale. Enne Sardiiniat edestas belglane waleslast 24 ja eestlast 31 silmaga.

Sordo ütles kaheksanda katse lõpus, et nägi Neuville'i tee ääres ning oli väga pettunud. «Ma ei mõista, miks ta peab nii palju riskima. Ausalt öeldes muutusin pärast tema nägemist kurvaks,» kostis vanameister.

Tagasi üles