Ogier ei mõista, miks austab Tänak Hyundai otsust: milleks alla anda?

Copy
Sébastien Ogier.
Sébastien Ogier. Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing

Sébastien Ogier ja Ott Tänak pidasid Sardiinia MM-rallil väga põnevat heitlust esikoha nimel, aga siis palus eestlase tööandja Hyundai tal rahulikumalt võtta ning saarlane on juhtnööre järginud.

Tänak oli pärast kaheksandat katset liider, kui edestas kanget konkurenti ja endist meeskonnakaaslast 3,5 sekundiga. Üheksanda katsega läks Ogier eestlasest mööda, kui oli temast 6,8 sekundi jagu kiirem.

Mõõduvõtu lõpus ütles Tänak, et tema leivaisa Hyundai palus tal rahulikult sõita ja mitte liialt suruda. «Sõitsime turvalises rütmis,» lisas 2019. aasta maailmameister, kes taasliitus tänavuseks Lõuna-Korea autotootja tiimiga.

Küllap pani Hyundai Tänakule päitsed pähe mitmel põhjusel. Esiteks katkestas MM-sarja liider ja saarlase meeskonnakaaslane Thierry Neuville kaheksandal katsel kolmandalt kohalt, mis tähendab, et belglane ei too meeskondlikusse arvestusse punkte. See on Hyundaile valus tagasilöök, sest enne Sardiiniat olid nad konstruktorite heitluses suurest rivaalist Toyotast nelja punktiga ees ning seda enam on vajalik, et Tänakuga midagi ei juhtuks.

Teiseks võib mürki võtta, et Hyundai palus Tänakul rahulikumalt võtta, sest tänu Neuville'i katkestamisele tõuseb ta punktitabelis niiehknaa belglasele palju lähemale. Sardiinia eel lahutas neid 31 silma, Hyundai meeste vahel on praegu Elfyn Evans (Toyota), kes kaotab punktitabelis Neuville'ile 24 punkti ja on Sardiinias neljas.

Ogier'ga võitlemine ei annaks Tänakule punktide mõttes palju juurde. Täna õhtuga lähevad lukku nädalavahetuse kõige priskemad punktid, kui liider saab 18, teine koht 15, kolmas koht 12 silma jne.

Kümnenda kiiruskatse lõpus ütles Ogier, et isegi kui Hyundai palus Tänakul hoogu maha võtta, siis ta ei mõista, miks eestlane seda käsku austab. «Meil on kihvt võitlus, milleks alla anda?» küsis retooriliselt mees, kes on tiimikäsklusi alati vihanud.

Pärast kümnendat katset juhib Ogier Tänaku ees 9,7 sekundiga. Nad on Sardiinias olnud teistega võrreldes täiesti teisest puust, kuna kolmandal kohal olev Dani Sordo kaotab liidrile juba 2.03,5.

Tagasi üles